Lagbanner
Silly Season - Spelare UT
Ska Geordie Tayls verkligen lämna oss nu efter alla lovord om att stanna?

Silly Season - Spelare UT

Här kan ni läsa om de spelare som ryktas försvinna från klubben samt de som redan försvunnit.

Läs Transferbloggen för en längre beskrivning av spelarryktena.

*OBS!* Notera att transferbloggen inte kommer att kicka igång på allvar förrän vi fått klarhet i managerfrågan från officiellt håll.

Alla uppdateringar som sker skrivs i röd färg.


Klara Ut

Michael Owen - Manchester United
Övergångssumma: £0
Kommentar: Efter fyra år i klubben valde Owen att lämna klubben på free transfer. Ny klubbadress blev de trefalldigt regerande mästarna från Manchesters förort Trafford.

David Edgar - Burnley
Övergångssumma: £0
Kommentar: Den unge kanadicken ledsnade på att klubbledningen i NUFC aldrig hörde av sig till honom med ett nytt kontraktsförslag då hans hade löpt utt. Han valde därför att skriva på för Premier League nykomlingarna Burnley.

Claudio Cacapa - Okänt
Övergångssumma: £0
Kommentar: Blev ej erbjuden nytt kontrakt efter det att kontraktet löpt ut i somras.

Mark Viduka - Okänt
Övergångssumma: £0
Kommentar: Den australiensiske forwarden blev inte erbjuden ett nytt kontrakt med klubben efter det att hans gamla löpte ut i sommar. Portsmouth tros bli nästa adress för honom.

Obafemi Martins - Wolfsburg
Övergångssumma: £9 miljoner
Kommentar: Efter tre år i klubben provar vår forne publikfavorit vingarna i tyska Bundesliga. Ny klubbadress blir hårdsatsande Wolfsburg. Ryktet säger att priset landade på €10,5 miljoner vilket motsvarar ungefär £9,1 miljoner.

Sebastien Bassong - Tottenham
Övergångssuma £8-12 miljoner
Kommentar: En succéartad debutsäsong i klubben ledde till att Bass inte ville följa med laget ner i The Championship. Hans nya hemmaplan blev därför White Hart Lane vars klubb som spelar där fick punga upp minst £8 miljoner för backbjässen. Vissa påstår till och med att den siffran kan stiga till £12 miljoner med om vissa klausuler inträffar. Andra att det är £8 miljoner med klausuler. Vem har rätt? Vem vet, inte du. Vem vet, inte jag...

Habib Beye - Aston Villa
Övergångssumma: £2,5-3 miljoner
Kommentar: Beye lämnar klubben för spela i Villa efter att  ha ledsnat på alla turer runtomkring. Medierna har rapporterat om Newcastle fått från £2,5 miljoner upp till £3 miljoner för sin högerback.

Damien Duff - Fulham
Övergångssumma: £4 miljoner
Kommentar: Inga av klubbarna har gått ut med att han är helt klar för Londonklubben men eftersom han var på läkarbesök på Craven Cottage igår känns det som att det bara är en tidsfråga innan han presenteras som Fulhamspelare. Jag räknar honom därför som en "done deal".


Rykten Ut

Steven Taylor - Everton
Övergångssumma: £6-8 miljoner
Kommentar: Ihärdiga rykten bland Fleet Street packen gör gällande att Moyes vill ersätta Lescott med Taylor om nu Joleon säljs till Manchester City.

Jonas Gutierrez - Portsmouth
Övergångssumma: Okänd
Kommentar: Al Fahim, mannen som håller på att köpa sydkustklubben, har sagt följande: "We are also speaking to Newcastle about the possibility of bringing Jonas Gutierrez to the club."

Peter Holm2009-08-16 12:47:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies