Lagbanner
Spelschemat 09/10 släppt
Det blir fortsatta möten med Middlesbrough i the Championship. Vi hoppas på fler minnesvärda monsternickar från Steven Taylor den kommande säsongen.

Spelschemat 09/10 släppt

Då har spelschemat släppts för säsongen 09/10 i läskligan. Premiärmatchen blir mot West Bromwich medan derbyt mot Middlesbrough spelas i december.

Newcastle får en väldigt svår start på livet i den förargliga läskligan. De skadeskjutna skatorna reser till the Hawthorns för att möta West Bromwich i premiären. Vi får stöta på en av våra förra Premier League-kollegor direkt. West Bromwich har nyligen tappat sin tränare Tony Mowbray till Celtic och han blir svår att ersätta för the Baggies. Ett plus för skatorna, som visserligen nog kommer sakna både ägare och manager...

Första hemmamatchen för säsongen blir mot Reading den 15 augusti. Det blir en tuff säsongsöppning för Newcastle United med andra ord. Reading spelade kval till Premier League förra säsongen efter en fin fjärdeplacering. Väl där åkte ”Royals” ut mot det kommande PL-laget Burnley.

Det blir derby iår efter att även Middlesbrough blivit nedflyttade. Första matchen spelas i juletid, den 19 december närmare bestämt då Teeside-laget kommer till St. James Park. Returen spelas på Riverside den 13 mars. Men jag talar väl för alla skator när jag säger att man kommer sakna det ”riktiga” derbyt mot Sunderland. Middlesbrough är mer lillebrodern ingen ville ha.

Den klassiska Boxing Day-omgången spelas mot det klassiska laget Sheffield Wednesday. Newcastle United får som vanligt spela den matchen borta.

Värd för säsongens sista match kommer Queens Park Rangers att bli. En tur till London och Loftus Road blir det för skatorna alltså.

Spelschemat i sin helhet kan hittas på exempelvis bbc. Om man bara vill hitta Newcastles matcher är det bara att titta in på den officiella hemsidan. Nu är det dags att fylla i almanackan mina kära skatbröder.

www.nufc.co.uk
www.bbc.co.uk

Jonathan Karlsson2009-06-17 12:14:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies