Lagbanner

Kritik och förslag välkomnas

Inför 09/10 säsongen i The Championship behöver vi er hjälp att förbättra oss så dra er inte från att framföra era åsikter om hur vi kan förbättra sidan.

I tider när allt ser dystert ut är det ändå skönt att kunna konstatera att försäsongen är i fullgång och att det är mindre än en vecka kvar innan Newcastle United spelar sin första match för säsongen. Planeringen inför kommande säsong är därmed igång även om det fortfarande återstår många frågetecken kring Newcastles framtid. För oss på Newcastleredaktionen är läget detsamma. Det är dags att dra upp riktlinjerna inför kommande säsong och nu eftersöker vi er hjälp.

Tidigare år har vi alltid haft storslagna planer men på grund av att vi inte varit tillräckligt många har planerna oftast strandats. Tyngdpunkten har därför främst legat på att skriva utförliga inför- och matchrapporter.

Som det ser ut i dagsläget tyder mycket på att det kommer se snarlikt ut nästa säsong. Jag vill därför ha konstruktiv kritik från er läsare så att vi kan förbättra rapporterna kring matcherna. Kritiken kan innefatta allt från publiceringsdag till stavning men tyngdpunkten ska helst ligga på innehållet. Vad saknar ni? Vad gillar ni? Vad anser ni borde återinföras eller tas bort? Osv..

För er som inte minns uppläggen så har ni här en typisk införrapport med ett litet sammandrag efter ingressen följt av lite historik och statistik från tidigare möten klubbarna sinsemellan. Därefter skriver vi om vardera klubbs tabellplacering, formkurva och förmodade startelva. Rapportern avslutas sedan med en kommentar om förväntad matchbild och utgång.

Matchrapporterna var oftast indelade i tre delar där vardera halvlek behandlades i de inledande två och sedan matchen i sin helhet i den sista. Tidigare på säsongen innefattade de även lite mer statistik från matchen samt fakta om laguppställningarna, bytena, målen samt de som drog på sig gula eller röda kort. Det vore jätte bra för oss att veta hur mycket glädje ni har av att ta del av statistiken. Den tar nämligen en del tid att sammanställa men om en överväldigande majoritet har glädje av den så kommer vi givetvis försöka återinföra den. Om ni saknar något annat från matchrapporteringarna så tveka inte på att framföra dessa åsikter.

Vi är också öppna för fler förslag om förbättringar. Anser ni att vi borde lägga mer vikt på t.ex. utförliga historiska artiklar eller utförliga krönikor så är det bara att framföra dessa åsikter. Vi tar emot alla förslag med öppna armar.

Jag tar också tillfället i akt och meddelar två saker. För det första så kommer vi nu att leta rätt på en person som kan ändra designen på vår sida. Tanken är också att övergå till de nya bredare måtten som Swanseasidan har. Känner ni er manade att hjälpa till? Hör i så fall av er med omedelbar verkan.

För det andra så kommer jag, förhoppningsvis med hjälp av Noa, om en och en halv vecka presentera redaktionens storsatsning denna sommar så håll utkik!

Som alltid så söker vi nya medarbetare till sidan. Skrivandet sker på ideellbasis och de krav som finns är att ni behärskar språket i skrift samt givetvis har ett brinnande intresse för Newcastle United Football Club. Det är bara att maila mig om ni känner er intresserade.

Till sist vill jag tacka alla som bidrog med gästkrönikor förra säsongen. Det känns som att det var rekordmånga som bidrog med krönikor och jag hoppas att ni fortsätter i samma anda framöver. All hjälp vi kan få är tacksam.

Kontakta mig på peterholm@hotmail.com eller framför era åsikter på vårat forum. All kritik är välkommen men håll det på en anständig nivå om ni vill att den ska tas seriöst.

Peter Holm2009-07-05 22:21:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies