Shamrock Rovers 0 – Newcastle 3
Shola var numret för stort för Roversbackarna i slutet på matchen när han såg till att göra 2-0 och ja "spela fram" till 3-0.

Newcastle inledde säsongen på bästa manér under lördagen när man avslutade försäsongslägret på Irland med att besegra Shamrock med tre mål mot noll. Det blev dock ingen lekstuga för gästerna då hemmalaget var det bästa laget fram till dess att man släppt in ledningsmålet.

Startelvan
Steve Harper
Habib Beye-Callum Morris-Fabricio Coloccini-Tamas Kadar
Wesley Ngo Baheng-Nicky Butt-Joey Barton-Damien Duff
Kevin Nolan-Nile Ranger

Det hann gå trettio sekunder av matchen innan Rovers erövrande bollen, drev den framåt i banan och avlossade strax utanför straffområdet. Skottet var inte hårt men välplacerat och hade gått in vid den ena stolpen om inte Harper varit på alerten.

Gästernas första chans föll till Beye men den senegalesiska landslagsmannen fick olyckligt nog se sitt skruvade skott gå utanför målvaktens bortre stolpe. Minuterna senare tvingade Nolan fram en räddning av McNeil i Shamrocks målet. Bollen hade hamnat hos honom efter lite oreda i försvaret men till lite gagn för NUFC visade det sig då Nolan inte var iskall nog i sitt avslut.

Nästa målchans föll till hemmalagets Jurco som sköt från distans. Återigen var dock Harps med på noterna och kunde raklång i luften toucha bollen så att den for ut till en resultatlös hörna. Cirka tio minuter senare fick Jurco ett liknande läge men denna gång var skottet inte lika precist och gick en bra bit utanför målramarna.

Newcastle ställde i princip upp med en helt ny elva i den andra halvleken som såg ut på följande vis:
Tim Krul
Ryan Taylor-Steven Taylor-Ben Tozer- Jose Enrique
Danny Guthrie-Kazenga LuaLua-Wiafe Danquah-Ryan Donaldson
Alan Smith-Shola Ameobi

Bytena visade sig få exakt den efterlängtade effekten tränare Hughton letat efter. Laget hade nämligen varit ganska mediokert i den första halvleken men nu vaknade man till liv. Raylor var dessutom nära att ge laget ledningen redan dryga minuten in men hans frispark styrdes ut till en hörna av Roversmålvakten. Det blev istället Steven Taylor som öppnade målskyttet i matchen. Den unge geordiebacken höll sig framme på returen från LuaLuas skott och kunde sedermera placera bollen i tom kasse.

Skatorna tog nu över matchbilden och började skapa lite chanser. De flesta var inte farliga men det är i alla fall kul att notera att Ryan Donaldson höll sig framme ett par gånger. Bland annat så hade han ett svåravvägt skott för målvakten som precis letade sig utanför målramen och en nick som gick tätt utanför. Guthrie var annars närmst av de alla med sin frispark som for upp i ribban. Gästerna i sin tur fick ett guldläge till att kvittera när Raylor slog en alldeles för svag bakåtpassning till Krul. Det snappade Jurco upp men lyckligtvis träffade han stolpen med sitt skott.

Missen visade sig vara kostsam då Shola Ameobi fick bollen i motståndarnas straffområde i den åttiosjunde spelminuten. Han vände då bort sin försvarare och placerade in bollen i mål med sin vänsterfot. Två minuter senare brände Shola the Great ett friläge men lyckligtvis så dök Nile Ranger upp och slog in returen till 3-0, vilket också blev slutresultatet. Det var förövrigt den unge anfallarens första mål på seniornivå. Förhoppningsvis blir det lite fler framöver…