Lagbanner

Ikväll smäller det!

Ikväll publiceras del en av tjugotre i en ny artikelserie från oss på Newcastleredaktionen. Ämnet kommer vara våra tjugotre rivaler i ligan...

Det har inte sjunkit in ännu. Verkligheten alltså. Att Newcastle spelar i The Championship. Man har inte förstått det. Men nu närmar vi oss ligastarten med stormsteg så det är dags att vakna till liv och ladda upp inför premiären.

För egen del innebär det en artikelserie som jag länge grubblat över om jag ska skriva eller ej men nu blir det alltså av. Ursprungligen grundar sig allt från dagarna efter besvikelsen börjat lägga sig och man började fundera på ens kommande motståndare. Det var då jag insåg att man vet ingenting om dem. Eller ja okej, vi har alla läst lite om de alla klubbarnas öde på diverse forum, bloggar eller tidningsartiklar samt kanske missbrukat FM emellanåt så ytligt har vi någorlunda hum om det hela men kunskapen är ytterst begränsad. Jag kände därför att jag ville fördjupa mig i våra motståndares klubbar och lära känna dem innantill och utantill precis på samma sätt som man lärt känna Liverpool, Tottenham och Blackburn genom åren. Jag kommer dock hela tiden tillbaka till det faktum att min kunskap är ytterst begränsad och att jag enbart skulle förlita mig på andras åsikter om man skulle utvärdera dagens ”läge” i klubbarna. Tanken är därför att göra det näst bästa. Vi (jag kommer få hjälp av mina kära redaktionskollegor) tänker identifiera deras ”själ” istället. Det gör vi genom att en närmre titt på vart de kommer ifrån och klubbens historik. Sedan lägger vi även till lite allmän fakta om klubben och kör en kort genomgång av fjolårssäsongen.

Själsökandet tar vid redan ikväll och eftersom grundtanken är att köra i bokstavsordning så är det Barnsley som blir första klubb ut. Artikeln publiceras 20.00 och det är tänkt att vi nu ska beta av tjugotre klubbar fram till dagen innan premiären (7/8). Jag hoppas dock för att ni har översyn med att det emellanåt kan köra ihop sig för oss så vi kan inte garantera att alla klubbar publiceras på rätt dag, på samma tid och i rätt ordning. Vi ska dock göra vårt yttersta för att hinna med.

Sist vill jag bara säga lite om titeln. Min grundtanke var att vara lite småironisk och leva upp till allas förutfattade de har av oss skator där nog många tror att vi nu är bergssäkra på en direktuppflyttning. Det sket sig dock fullständigt då vi är oförmögna att ta oss ur denna negativa spiral som spinner vidare åt helt fel håll. Det får därför istället bli en anspelning på det första stycket och kan nog ses som ett skrik efter hjälp… Jag har också censurerat det från svordomen (tre bokstäver lång, börjar på F slutar på AN) jag tycker förstärker det hela. Nåja jag hoppas ingen tar illa vid. Det var inte tanken.

Peter Holm2009-07-16 00:55:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies