Darlington 2 – Newcastle 7
Duffers inledde målskyttet i lördagens match mot Darlington.

I en absurd tillställning vars resultat mest liknar en hockeymatch som spårat ur lyckades Newcastle vinna sin andra raka försäsongsmatch. Det gjorde man genom att besegra Durham laget Darlington med 7-2!

Startelvan
Tim Krul
Ryan Taylor-Habib Beye-Steven Taylor-Tamas Kadar
Kazenga LuaLua-Alan Smith-Kevin Nolan-Joey Barton-Damien Duff
Shola Ameobi

Mytomspunne Dean Windass satte prägeln på matchen redan efter dryga minuten var spelad. Den forne Hull City anfallaren lyckades vinna en frispark utanför straffområdet. Han förvaltade den själv på ett föredömligt sätt men fick ändå se sitt skott räddas av Tim Krul vid det ena krysset.

I den tredje minuten kom sedan startskottet för en målorgie av sällan skådat slag. Newcastles Ryan Taylor slog en långboll i djupet som friställde Damien Duff med målvakten efter det att motståndarbacklinje trott sig ha ställt honom offside. Den irländske landslagsmannen kunde sedermera enkelt ta emot bollen och placera in 1-0 för gästerna. Fyra minuter senare fälls Convery av Kadar i Newcastles straffområde. Straff dömdes till Darlington och Dean Windass placerade iskallt in bollen bakom Krul för att jämna ut siffrorna.

Gästerna tog för sig allt mer efter tio minuter var spelade men det dröjde till den sjuttonde spelminuten innan den första riktiga målchansen uppstod. Barton for då fram i motståndarnas straffområde och efter att ha tagit sig förbi två man spelade han bollen bakåt i straffområdet. Där dök Kevin Nolan upp och bredsidade in 2-1.

Shola Ameobi klev sedan in i händelsernas centrum efter en halvchans åt vardera hållet. Först ut så gjorde han 3-1 från ett inlägg som LuaLua slagit från vänsterkanten. Shola vände först bort sin markör med sin förstatouch och kunde därefter placera bollen i nätmaskorna med vänsterfoten. Nolan kunde strax efteråt ha utökat ledningen ytterligare men hans nick räddades på mållinjen av en försvarare. Under tiden hade fansen börjat skandera de smått ironiska ramsorna som finns om vår nigeriafödde Geordie Foluwashola. Och de som hade sjungit ”if Shola scores… were on the pitch” fick fog att leva upp till sin uppmaning då Shola Ameobi gjorde sitt andra mål för kvällen i trettiosjunde spelminuten. Det gjorde han efter att ha tagit sig förbi två försvarare och hamnat i en snävvinkel men ändå lyckades besegra motståndarmålvakten med sitt avslut. Under de minuterna som följde påstås publikvärdarna haft fullt upp med instormande bortasupportrar…

Under halvlekens sista minuter fick Nolan chansen att göra ett andra mål för kvällen. Framspelad av Smith fick han bollen i straffområdet och avlossade ett skruvat skott som tvingade fram en fin räddning av Woodhead.

Med sju byten var det i princip ett nytt lag som skatorna ställde på banan under den andra halvleken och det såg ut på följande vis:

Fraser Forster
Ryan Taylor-Steven Taylor-Fabricio Coloccini-Jose Enrique
Danny Guthrie-Nicky Butt- Alan Smith-Kevin Nolan -Jonas Gutierrez
Andy Carroll

Efter Nolans debutmål för klubben var det dags för en annan icke målproducerande mittfältare att göra sitt första mål för klubben. Det hela skedde två minuter in när Jonas Gutierrez fick bollen i straffområdet och efter att ha kontrollerat bollen kunnat iskallt placera den bakom en chanslös Woodhead.

Gästerna fortsatte att trumma på och Butt hade bland annat ett distansskott som for en bit ovanför ribban innan sexan kom. Den uppstod från en Guthrieslagen frispark som både Carroll och Nolan förlängde vidare till en fristående Steven Taylor. Den Chelseaaktuella mittbacken kunde därefter placera in bollen i tom kasse med sin panna femtioåtta minuter  in i matchen. Ryan Donaldson och Xisco byttes sedan in på Nolan och Smiths bekostnad.

Hemmalaget gjorde ett tröstmål i sextiofemte spelminuten när Dean Windass rakade in ett inlägg bakom Forster strax efter den unge Geordiemålvakten räddat ett distansskott. Slutresultatet fastspikades tio minuter senare när Enrique kom runt på vänsterkanten och slog ett inlägg. Bollen hamnade vid den första stolpen där Andrew Carroll höll sig framme och gjorde 7-2. Därefter dog matchen ut.