Lagbanner
Huddersfield 0 – Newcastle 1
Nolan hade lite positivare inverkan i denna match än vad han hade tidigare detta år när han överföll Anichebe.

Huddersfield 0 – Newcastle 1

I en jämn och chansfattig match lyckades Newcastle dra det längsta strået när man mötte ett Huddersfield som var proppfullt av gamla ”mags” på tränarsidan. Matchens ende målskytt var Kevin Nolan.

Startelvan

Steve Harper (c)
Habib Beye-Steven Taylor-Fabricio Coloccini-Jose Enrique
Jonas Gutierrez-Joey Barton-Danny Guthrie-Kazenga LuaLua  
Andy Carroll-Xisco

Första halvlek
Newcastle var lite vassare under den inledande kvarten men hemmalaget skapade den första målchansen när Theo Robinson drog på från tjugo meters håll men tyvärr (för hans del, inte min…) gick skottet alldeles för tätt inpå Harper för att kunna besegra målvakten som en gång var på lån hos Huddersfield.  Halvtimmen in borde samme Robinson gjort mål när Robbie Simpson nickat fram bollen till honom, förbi en passiv Coloccini, i straffområdet men hans skott träffade inte mål.  Halvlekens sista spark blev hemmalagets sista målchans. Denna gång var det mittfältaren Collins som fick chansen när han drog till från distans. Tacksamt nog för oss skator letade sig skottet utanför målet…

Bortalaget i sin tur hade svårt att skapa några klara målchanser. Man hade ett par halvchanser men inga värdiga att skriva hem om.

Andra halvlek
I halvtid bytte bortalaget ut Habib Beye, Steven Taylor, Jonas Gutierrez och Xisco samtidigt som Ryan Taylor, Tamas Kadar, Damien Duff och Shola Ameobi hoppade in istället. Beslutet att byta in den glödhete Ameobi visade sig vara sunt. Dryga fem minuter in tvingade den Nigeriafödde anfallaren fram en utomordentlig räddning från Smithies med sitt stenhårda skott. Sedan så nickade han fram Kevin Nolan till ett friläge i den sextioåttonde spelminuten som resulterade i matchens enda mål. Nolan, som strax innan målet hade fått hoppat in tillsammans med Alan Smith på Joey Bartons och Andy Carrolls bekostnad, behövde bara springa fram och lätta bollen ovanför en utrusande Smithies. Det såg lekande lätt ut…

Med knappa tio minuter kvar av ordinarie tid var de svartvitrandiga nära att dubbla sin ledning när Nolan ville tacka Shola genom att assistera honom till ett mål men Ameobis skott räddades på mållinjen av en motståndare. Huddersfield bästa chans att kvittera kom i den näst sista spelminuten när ett högerinlägg nådde en framåtrusande Kay. Han misslyckades dock med att styra bollen på mål med sin panna.

Kommentar
Kul att vi vann vår tredje raka försäsongsmatch, framför allt då Huddersfield har ett par gamla bekanta. Deras manager är vår forne mittfältare Lee Clark och hans assistent är vår annars så eviga ”tvåa” Terry McDermott. I övrigt har man även Derek Fazackerly som var tränare i klubben under Keegans nittiotals era.

Vi noterar också att Samuel Adijei fick hoppa in i den sjuttioandra spelminuten. Det gör honom till blott den andre svensken genom tiderna att representera klubben i seniorsammanhang. Förhoppningsvis var det inte det sista vi sett av Samuel som anslöt till klubben för cirka ett halv år sedan.

Avslutningsvis så har Shola the great nu gjort tre mål och två assist på försäsongen. Allt är sig likt i Newcastle med andra ord. Synd att han aldrig tar med sig sina försäsongsformer in i de riktiga säsongerna…

Peter Holm2009-07-23 18:05:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies