Lagbanner
Obafemi klar för Wolfsburg
Oba Oba har gjort sin sista match i den svart-vita tröjan.

Obafemi klar för Wolfsburg

I går blev det tillslut klart. Newcastle United står återigen med en vakant nummer nio tröja i laguppställningen. Obafemi Martins har skrivit på ett 4-årskontrakt med tyska ligamästarna Wolfsburg.

De regerande tyska mästarna Wolfsburg bekräftade igår att övergången mellan Newcastle och Wolfsburg rörande Obafemi Martins har kommit till ett slut. Obafemi har skrivit på ett fyra-årskontrakt och kostade tyskarna 10,5m euro (ungefär £9m eller 110,22m SEK).

Martins köptes in som ersättare till Wor Alan i augusti 2006 och kostade oss £10,1m. Han gjorde sammanlagt 104 matcher för oss och nätade 35 gånger.

Obafemi får nu chansen att spela Champions League-fotboll nästa säsong istället för att följa med oss till ligaprämieren mot West Bromwich i The Championship.

Vi får tacka Obafemi får sin tid i klubben och önska honom lycka till i framtiden.

Frågan som kvarstår är dock vem som kommer att bära vårt legendariska nummer nio i den matchen? Så länge klubben står kvar i Mike Ashleys våld så tror inte jag att några nyförvärv kommer vara aktuella. Detta leder i sin tur till att det står mellan Shola Ameobi och Andy Carroll...

Adam Mallick2009-08-01 16:55:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies