Lagbanner

Försäljningen av Newcastle – Keith Harris på BBC Radio

Noa kommer här med de senaste uppdateringarna kring ägarfrågan.

Mannen som är ansvarig för att få (misslyckas med att få) Newcastle United sålt, medverkade under tisdagkvällen på BBC’s FiveLive i en debatt om det finansiella läget i den engelska fotbollen. Debatten i stort handlade om de enorma skulder som engelska klubbar samlat på sig och hur dessa påverkats av den globala finanskrisen, men programledaren såg till att fråga ut Harris om läget i Newcastle.

Till att börja med meddelade Harris att ”det går ganska bra, och jag önskar att vi hade offentliggjort något”. Därefter sa han att klubben definitivt INTE kommer att vara såld när vi sparkar igång säsongen på The Hawthorns på lördag. Detta tar död på internetryktena om att klubben skulle vara såld till ett konsortium från Dubai. Harris fortsatte sedan genom att säga hur viktig försäljningen av Obafemi Martins var, eftersom den visade för potentiella köpare att klubben var kapabel att få ned lönekostnaderna samt göra sig av med spelare som inte passar i The Championship. Han sa även att ett antal spelare till förmodligen kommer att lämna, samtidigt som en eller två lär anlända (på vems initiativ?). På frågan om Alan Shearer på tränarposten hade förenklat försäljningen undvek han att svara, varpå han förklarade att han inte kunde säga varifrån i världen de potentiella köparna kommer ifrån. Avslutningsvis sa Harris att lokal förankring är och förblir viktigt när det gäller att köpa Newcastle, något som sparkar igång rykten om att Freddy Shepherd skulle vara nära en återkomst.

Med andra ord får vi vänta ytterligare en dryg månad på uppköpet och därmed dras med Chris Hughton och Colin Calderwood som huvudtränare.

(Keith Harris jobbar på investmentbanken Seymour & Pierce och har tidigare varit ansvarig vid försäljningarna av bland annat Manchester United, Chelsea, Derby, Aston Villa och Manchester City.)

Noa Bachner

Noa Bachner2009-08-05 23:20:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies