Lagbanner
Ashley accepterar Barry Moats bud? Uppdaterad!
Tummen upp från Mike?

Ashley accepterar Barry Moats bud? Uppdaterad!

Flertalet tidningar i England rapporterar idag att Mike Ashley nu blivit "tillsagd" att acceptera ett bud från lokale affärsmannen och fanatiske Newcastlesupportern Barry Moat. Keith Harris ska ha förklarat för Ashley att Moats bud är det bästa på bordet.

Uppdatering 16.00, 6/8-09

Det senaste från England är att Moats advokater sitter i möte med Ashleys folk i London för att klara ut ett uppköp. Ashley ska ha sagt nej till det första budet som var en bit under de £100m som han begär, men efter Seymour & Pierce råd verkar han gått med på nya möten.

Länk:

The Journal


_________________________________________________

Såväl Chronicle som Times och The Sun skriver att Barry Moat kan vara Newcastles nya ägare inom kort. Efter en sommar av oändligt många rykten och väldigt få konkreta turer kring vad som sker i klubben verkar det hela äntligen vara på väg mot någon form av lösning. 

Ashley har - återigen enligt rapporter eftersom vi aldrig får veta något säkert - satt en deadline på fredag för bud att accepteras, och Moats bud är nu favorit till att göra just det. Pressen på Ashley blir nu enorm att acceptera, eftersom alternativet enligt många är att behålla klubben ett år, tillsätta Joe Kinnear och pumpa in lite pengar så att vi kan förstärka anfallet med Geoff Horsefield och värva Olivier Bernard på fri transfer för 3:e gången.

Barry Moat var ordförande för kommitén som anordnade Alan Shearers "testimonial" och har haft en så kallad "executives box" på SJP i flera år. Han är en hardcore Newcastlesupporter och har investerat många miljoner pund i klubbens akademi under senare år. Dessutom lär inte Freddy Shepherd vara inblandad i affären då de båda enligt rapporter inte kommer överrens särskilt bra.

Nyheterna späder på rykten från England om att en affär är nära och indikerar på att Keith Harris kommentarer från i tisdagskväll om "hur viktigt det är med lokal förankring när klubben väl blir såld", syftade till detta. Harris verkade trött på affären och Mike Ashleys envishet, och det är inte helt otroligt att han nu läckt denna affär till media för att sätta ytterligare press på Ashley.


Länkar till nyheten:
The Chronicle

The Times

Noa Bachner2009-08-06 16:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies