Lagbanner
Bassong till Tottenham
Färdigdansat i svartvitt

Bassong till Tottenham

Sebastien Bassong har enligt Skysports idag genomgått en läkarundersökning hos Tottenham Hotspur och ser i enighet med rykten ut att vara en ex-skata.

Det har sedan länge varit känt att Bassong - som var en av klubbens bättre spelare under den gångna, hemska nedflyttningssäsongen - velat bort från Newcastle. Nu har Harry Redknapp och Tottenham försäkrat sig om hans tjänster.

Även om officiell bekräftelse saknas så brukar inte Skysports ha fel i dessa fall. Affären sägs ge Newcastle i runda slängar £8m, nästan 10 ggr så mycket som vi betalade för honom när han anlände från Metz vid den här tidpunkten förra året. Bassong började med att provspela för Newcastle, och som vänsterback imponerade han omedelbart på Keegan och resten av ledarstaben. 

Halvvägs in på säsongen etablerade sig den starke fransmannen som mittback istället för vänsterback och gick därefter från klarhet till klarhet. Följdsam, stark, bra i luften och säker i sitt positionsspel såg det ut som ett skämt att vi betalat £10m för Fabricio Coloccini och en spottstyver för Bassong. I 0-0 matchen borta mot Chelsea höll Bassong yppersta världsklass och var planens gigant när han stoppade Chelsea från att skapa några nämnvärda chanser. Trots två röda kort - mot Wigan och Fulham - var han en av de få spelarna som gladde under 2008/09. Nu får han konkurrera med Michael Dawson, Ledley King och Newcastlebekantingen Jonathan Woodgate istället för Steven Taylor, Coloccini och David Edgar, en rejäl utmaning.

Man kan inte klandra Bassong, även om han borde visa mer tacksamhet mot klubben som gav honom chansen på Premier League -nivå. Vi får tacka för ett gäng helgjutna insatser och ett välkommet klirr i kassan.

Noa Bachner2009-08-06 16:22:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies