Lagbanner
Beye nära Hull
Beye ser ut att, tillskillnad från Guthrie, ställas mot Chelsea och Joe Cole även nästkommande säsong nu när Hull fått ett bud accepterat för senegalesen.

Beye nära Hull

Habib Beyes färgstarka vistelse i Newcastle går mot sitt slut. Idag har nämligen Hulls ordförande gått ut med att Humbersideklubben kommit överens med NUFC om en övergångssumma rörandes spelaren.

Igår sades det att Newcastles högerback Habib Beye var på väg till Aston Villa för £2,5 miljoner. Nu tycks de ryktena inte vara lika aktuella då Hull, som tidigare rapporterats fått ett bud på £2 miljoner nekat av Tynesideklubben, tros leda dragkampen. Klubben som med nöd och näppe höll sig kvar i Premier League ifjol storsatsar inför kommande säsong och Habib är en del i manager Phil Browns planer. Andra spelare som gör det är Seyi Olofinjana som man värvade från Stoke för £3 miljoner och den inlånade jänkaren Jozy Altidore. Båda anslöt till klubben idag och frågan är om det är tillräckligt för att få Beye att vilja ansluta till klubben? Ordförande Paul Duffen hoppas i alla fall på det och har sagt följande enligt BBC:

"Habib Beye is a player we believe can add quality to our squad. We are hoping to engage in conversation with him in the next couple of days,"

Det har ännu inte förekommit några rapporter om vad övergångssumman ligger på samt hur långt kontrakt Beye har blivit erbjuden. Vi får därför återkomma i ämnet när eller om han blir klar för Hull City FC.

Peter Holm2009-08-06 21:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies