Lagbanner

Spelarbetyg WBA - Newcastle

Här följer spelarbetygen från söndagens premiärmatch mot West Bromwich

Betygsskalan för denna säsong kommer att vara 1-7, där siffrorna motsvarar följande prestationer:

1 - Usel
2 - Mycket dålig
3 - Dålig
4 - Ok
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Fantastisk

West Bromwich Albion 1 - 1 Newcastle United

Steve Harper - 4
Stod bara en halvlek och hamnade helt fel vid målet. Såg som vanligt ganska trygg ut, men Harper kommer aldrig att vara en målvakt som räddar många poäng åt sitt lag. Sägs vara okej efter Ameobis mordförsök och kan nog vara tillbaka mellan stolparna nästa vecka.

Ryan Taylor - 3
Har stora problem i defensiven även om han på sin dag kan vara ett vapen i vid fasta situationer. Den svagaste länken i backlinjen, men vi lär få dras med honom som högerback hela denna säsong. Klart underlägsen mot Chris Brunt.

Fabricio Coloccini - 4
Blandar och ger, men tyvärr fortfarande livrädd i för många situationer. Luke Moore skrämde slag på honom i början, och just Moores spelartyp kryllar det av i den här ligan. Verkar hamna fel i positionsspelet för ofta och tvingas sedan att reparera själv, något som han ofta gör ganska bra dock. Lämnar förmodligen snart.

Steven Taylor - 4,5
Gör ingen besviken. Tayls brinner för klubben och även om han är dödstrött på situationen fortsätter han att ge allt i alla lägen. Borde nog egentligen bära kaptensbindeln då han verkar vara en av få som kommunicerar där bak. Kommer att vara enorm för oss i år.

José Enrique - 5
Vill mycket och ger fortfarande allt. Verkar inte allt för påverkad av situationen och är en spelare med väldigt hög högstanivå. Visar gång på gång prov på sin snabbhet och styrka och är tveklöst en av seriens bästa ytterbackar om han väljer att stanna kvar. Verkar dessutom vara en ärlig karaktär och vore bra att ha kvar i klubben.

Jónas Gutierrez - 4
Jónas är snabbare än de flesta, starkare än de flesta och orkar mer än de flesta. Men människan kan inte släppa bollen rätt, inte få in ett enda dugligt inlägg eller slå en vettig djupledsboll. Det minimala antal assister han genererade förra säsongen vägdes många gånger upp av den enorma arbetsbörda han åtar sig, men en spelare som Duff är bra mycket mer gångbar i The Championship. Kanske kan anpassa sig, men lär nog lämna snart han också.

Alan Smith - 5,5
Smith vann boll konstant i 90 minuter och spelade som en kapten ska spela. Verkar sugen på att ta fighten, och om man ska vara ärlig så är detta hans typ av fotboll. Lägger inga fingrar emellan och ser ut att vårda bollen mycket bättre än Butt. Om han får ha Barton vid sin sida kan vi ha ett svårslaget innermittfält här.

Kevin Nolan - 4
Väldigt fin framspelning till Duffs mål, men det var också en av få saker som gladde. Borde tveklöst ha nätat på sitt nickläge efter Bartons frispark. Syns inte mycket och hamnar i ingenmansland när han ska spela bakom Ameobi. Kan nog spela en stor roll i år men då måste han utnyttjas bättre.

Damien Duff - 4,5
Gör en klart godkänd match och är ganska krånglig att få grepp om för WBA. En av få mittfältare som skapar något och tajmar sina löpningar bättre än någon annan i laget, även om han inte är särskilt snabb längre. Klassavslut vid målet och en spelare som säkert kommer att näta ett antal från sin yttermittfältsposition. Fungerar sådär med honom till höger och Jónas till vänster, men det är ett mindre problem.

Shola Ameobi - 3
Ständigt denna frustration, ständigt denna Ameobi. Ibland glänser han till, men oftast inte. Har knappt ett avslut på hela matchen och är långsam i alla vändningar, klumpig i mottagningar, slarvig i passningar, slapp i dueller. Vi kommer inte att gå upp med Shola som förstaval.

Andy Carroll - 4
Började piggt och ser ut att vara hungrig till skillnad från sin anfallspartner. Carroll kan säkert stänka in en handfull mål i år, men han är inte redo att axla ansvaret som försteval heller. Stor, stark och bra i luften är han en spelare som skulle må väldigt bra av att ha Shearer som tränare. Vi kan bara hoppas.

Avbytare

Tim Krul (in 45) - 6 (Bäst i Newcastle)
Fantastiskt bra andra halvlek. Räddade tre nästan givna mål och därmed en poäng åt sitt lag. Svårt läge att komma in i, men Krul verkar helt orädd. Sa i en intervju efter matchen att han avfärdar alla övergångsrykten och vill stanna till 100%. Kan bli förstemålvakt när som helst.

Joey Barton (in 75) - 4
Svårt att betygsätta Barton när han bara spelar en kvart, men vi har ingen mer konstruktiv passningsspelare än Barton att tillgå. Även om Guthrie kan tyckas vara en passningsspelare i likhet med Barton, så besitter Barton fler attribut som vårt mittfält skriker efter. Frågan är om han får en chans till. Bra frispark till Nolans jätteläge och en pådrivare samt offensiv kraft när han kom in.

Nile Ranger (in 92)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Noa Bachner2009-08-09 15:42:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies