Lagbanner

Huddersfield hemma i Liga Cupen

Det blev Huddersfield som Newcastle får möta när man kliver in i Liga Cupens andra omgång. En klubb man nyligen mötte i en het försäsongsmatch som spårade ur...

I samband med att kvällen höll på att gå över till natt lottandes den andra omgången av Liga Cupen under onsdagen. För Newcastles del innebar det att man fick Huddersfield som man så sent som en månad mötte i en försäsongsmatch. NUFC vann den med 1-0 (Kevin Nolan) så Yorkshirelaget lär vara sugna på revansch. Att det dessutom blev en hel del stök och bråk mellan de båda klubbarnas spelare lär inte förstöra chanserna för en känsloladdad match. Samtidigt så har man kanske lagt allt gammalt groll åt sidan inför den här matchen efter det att båda klubbar slapp undan böter och avstängningar. Newcastle har dessutom förlorat Habib Beye, som tillsammans med Fabricio Coloccini påstods vara de två värsta från vårt håll, så det kanske inte blir en slaktmatch trots allt..

Det finns även en annan aspekt som talar för att det blir en rysare på Saint James’ Park. Först och främst så är Lee Clark manager för klubben och Clark behöver nog ingen närmre presentation. Vi alla vet att han brinner lika mycket för klubben som du och jag. Terry McDermott, hans assistent, är också en gammal trotjänar i vår klubb. Tyvärr så har dock de flesta negativa associationer till hans vistelse på Tyneside. Han ansågs av många vara en medioker tränare (fråga mig inte hur alla fick reda på det) vars främsta egenskap var vitsarna han drog. Vi ska dock komma ihåg att han även var en ypperlig mittfältare en gång i tiden som gjorde stor nytta för klubben under åttiotalet. Utöver det har klubben även en coach som en gång i tiden var med under Keegans storslagna dagar i vår klubb på det glada nittiotalet.

För er som undrar så kommer matchen att gå till förlängning och ett eventuellt straffavgörande om det står oavgjort vid fulltid. Matcherna för den andra omgången är planerade till att spelas måndagen den 24 augusti alternativt under de efterföljande två dagarna.


Lottningen i sin helhet:

West Brom v Rotherham

Norwich v Sunderland

Tranmere v Bolton

QPR v Accrington

Bristol City v Carlisle

Leyton Orient v Stoke

Port Vale v Sheffield Wednesday

Hull v Southend

Leeds v Watford

Cardiff v Bristol Rovers

Portsmouth v Hereford

Crystal Palace v Manchester City

Wolves v Swindon

Gillingham v Blackburn

Blackpool v Wigan

Southampton v Birmingham

Preston v Leicester

Newcastle v Huddersfield

West Ham v Millwall

Coventry or Hartlepool v Burnley

Nottingham Forest v Middlesbrough

Reading v Barnsley

Swansea v Scunthorpe

Doncaster v Tottenham

Peterborough v Ipswich

Peter Holm2009-08-13 00:56:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies