Lagbanner

Danny Simpson in på lån

Från en blixt från klarblå himmel meddelar den officiella hemsidan idag att Manchester United´s 22 åriga försvarare Danny Simpson ansluter till klubben på ett sex-månaders lån.

I tider då truppen blir allt tunnare och tunnare med ständiga spelarflykter från klubben, så får vi nu äntligen in lite friskt blod.
Det handlar inte om något köp utan om ett lån, vilket vi nog får vänja oss vid att de spelare som kommer in kommer att vara, just det, lån. Men som det ser ut nu, med Steven Taylor eventuellt på väg till Everton och Damien Duff till Fulham, är alla spelare vi kan få in välbehövliga och välkommna.

Vi kan nog räkna med att Simpson kommer gå direkt in i startelvan när han är spelarklar (ryktas vara redan nu till helgen) och att han troligen kommer ta över Ryan Taylor´s högerbacksplats. Raylor kan därmed, om Duff förvinner, få spela som högerytter, en plats han inte är speciellt ovan vid.

Simpson har aldrig spelat för Manchester Untied i Premier League. Dock så har han erfarenheter från a-lagspel då han de senaste två åren varit utlånad till Sunderland, Ipswich och nu senast Blackburn.

Jag tror jag får med håll från alla Newcastlefans när jag säger att Danny Simpson är mycket välkommen till denna brutna klubb, och vi hoppas alla att han på de här sex månaderna kommer hjälpa laget till att hålla sig i toppen av the Championship.


VÄLKOMMEN!

Andreas Tano Bask2009-08-14 13:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies