Lagbanner
Försäljningen av Newcastle - uppdatering
Rykten säger att den gode Alan inte är lika oförstående som på bilden...

Försäljningen av Newcastle - uppdatering

Sommarens fotbollsmässiga skräckhistoria drar ihop sig. Klubbens framtid är fortfarande i gungning och i takt med fler spelarförsäljningar börjar rykten florera om att Ashley tänker behålla. Nu verkar det hela avgöras i dagarna.

Som tidigare publicerat här på Svenskafans så satt potentielle köparen Barry Moat bekvämt mellan Mike Ashley och Derek Llambias under lördagens segermatch mot Reading. I engelsk media rapporteras det nu att detta var ett sätt att visa upp för Barclays - banken som ska låna pengar åt Moat och hans konsortium - hur enade Ashley och Moat är i sina förhandlingar. Det sägs även att Barclays tänker bestämma sig i dagarna, och att så fort ett beslut är fattat så kommer uppköpet att genomföras. Moat uppges också vara den enda troliga köparen vilket innebär att Ashley förmodligen behåller klubben om affären kraschar.

Det är sedan tidigare rapporterat att Moat ser Alan Shearer som den enda kandidaten till jobbet som tränare, vilket i sin tur ska ha fördröjt Steven Taylors beslut om att flytta till Everton eller inte. Om Shearer plockar upp taktpinnen på SJP de närmsta dagarna ska vår mittbacksrese enligt rapporter kunna tänka sig att stanna, annars drar han.

Hur ser situationen rörande Alan Shearer ut? Han ska ha sagt till Moat att han vill ha jobbet om så blir fallet. Dessutom ryktas det löst att han idag (måndag) ska ha lämnat sin post hos BBC och Match of the Day, som i sin tur redan har valt Andy Townsend som hans ersättare. Detta skulle ju givetvis indikera att Shearer vet något om situationen på SJP. Till ovanstående "info" kan även ryktena om Sol Campbell tilläggas.

Som vanligt ska alla dessa rykten tas med en grävskopa salt.

Fortsättning följer tyvärr igen.

Noa Bachner2009-08-17 20:53:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies