Hammarby Bandy - Villa Lidköping
5 - 5

Onsdagsnöje när Shola sänkte Sheffield W
43 904 åskådare såg Newcastle besegra Sheffield Wednesday i ligans tredje omgång.

Shola Ameobi blev återigen hjälte när Newcastle vann och höll nollan för andra matchen i rad. Ett mål räckte för att sänka Wednesday den här gången. På läktaren återfanns Barry Moat och Alan Shearer.

Onsdagskvällen bjöd på ytterligare tre poäng och en fortsatt obesegrad start på Championship-mardrömmen. Danny Simpson gjorde sin debut för Newcastle samtidigt som gulklädda Sheffield blev nästa lag till rakning på SJP. Vid Derek Llambias sida: Barry Moat.

Newcastle: Harper – Simpson, Taylor, Coloccini, Enrique – R. Taylor (Guthrie, 90), Smith (C), Nolan, Gutierrez – Carroll (Xisco, 58), Ameobi (Ranger, 88).

Avbytare, ej använda: Krul, Geremi, Lua-Lua, Kadar.

Sheffield W: Grant – Buxton, Spurr, Purse, Wood – McAllister (Esajas), Potter, O’Connor (Jeffers), Gray (Miller) – Tudgay, Johnson

Avbytare, ej använda: Hinds, Beevers, Simek, O’Donnell

Matchen inleddes med att ett till synes taggat Sheffield tog efter Kevin Nolans våldsamma skott kommando och åstadkom en del press, men den avtog relativt snabbt. Alan Smith varnades i den 14:e matchminuten – något som skulle drabba även Coloccini och Steven Taylor under matchen - men minuten efter skulle Newcastle komma att göra det bästa av Steve Harpers utspark. Store Andy Carroll skarvade bollen nedåt i banan, varpå Shola Ameobi bröstade med sig bollen in i straffområdet, höll undan sin försvarare och behärskat placerade bollen i mål. 1-0 efter 15 minuter.

Kvarten senare var Newcastle och Ameobi nära att utöka sin ledning till 2-0, när Ryan Taylors hörna landade på en helt omarkerad Shola Ameobi. Dennes språngnick räddades dock bra av Lee Grant, före detta Derby och dessutom lagkamrat med Shola i det engelska U21-landslaget, som matchen igenom imponerade för Wednesday.

Andy Carroll kunde mycket väl ha tilldelats en straffspark den 36:e minuten, men domaren Phil Dowd valde att fria, och hemmalaget fick gå till halvtidsvila med en bekväm 1-0 –ledning.

Ryan Taylor hade återigen en mycket bra frispark som Lee Grant tvingades tippa över ribban i den andra halvlekens inledning. Strax därpå var Andy Carroll tyvärr tvingad att byta på grund av en smärtande ljumske. Bortglömde spanjoren Xisco kom in i Carrolls ställe. Carroll ska ha undersökts idag men än så länge finns inga rapporter om hur allvarligt det är.

Wednesday letade febrilt efter en kvittering men tack vare ett antal fina räddningar från Harper – mest nämnvärt på Francis Jeffers givna mål – kunde Newcastle hålla undan. Sent i matchen ersatte Nile Ranger Shola Ameobi. Ranger kom att lämna planen blödande efter ett antal hektiska minuter i matchens slutskede.

Newcastle klara och välförtjäna vinnare efter en ganska harmlös tillställning utan skönspel.