Lagbanner

-

Inför: Crystal Palace - Newcastle

Då var det dags igen. På lördag bär det av itill huvudstaden för våra kära Skator där Londons blå-röd-randiga örnar väntar på oss på Selhurst Park.

Inför:
Då var det som sagt återigen dags för match. Det är ju givetvis något som gläder oss supportrar väldigt mycket men frågan är bara hur det tuffa matchandet har påverkat laget fysiskt sett, framförallt med tanke på vår historia när det gäller skador i klubben. Dessutom innehåller inte dagens trupp några spelare som är vana att spela många tävlingsmatcher på kort tid.

På lördag kommer vi spela vår fjärde match på 14 dagar och på onsdag kommer det vara dags för match igen. Även om man kan tycka att det bara är början av säsongen så ska ändå ett varningens finger höjas. De sista tre träningsmatcherna innan säsongen gich av stapeln på 8 dagar och slutade med inte allt för smickrande resultat mot mediokra motståndare.

Det tuffa matchandet är något som Newcastle måste kunna behärska i år eftersom vi minst kommer att spela 46 liga- och cupmatcher, exklusive eventuella matcher tack vare ytterligare avancemang i cuperna och/eller play-off spel. Bara det är fyra matcher mer än fjolårets totala 42 tävlingsmatcher.

Och andra sidan kommer vi inte att behöva oroa oss att få spelare slitna eller skadade p.g.a. landslagsspel då det i dagsläget inte finns några landslagsaktuella spelare i truppen. 


Newcastle:
Form:
Newcastles form pekar spikrakt upp. Efter en liten trevande inledning i premiären mot West Brom har man lyckats rada upp raka segrar på St. James'. Dessutom har vi hållit nollan i två raka matcher nu vilket är ett mycket bra betyg på defensiv.

Framåt är Shola Ameobi glödhet med sina fyra mål på tre matcher och om han har lyckats konservera formen till dagens match kan han bli livsfarlig för motståndarna. Även viktiga Kevin Nolan och Steven Taylor har visat bra form på sistone, tillsammans med resten av laget.

Skador:
Joey Barton var skadad i onsdags. I hans frånvaro fick Man U-lånet Danny Simpson göra debut för svart-vitt-randigt. I dagsläget är det fortfarande oklart hurvida Butt, Barton eller Caroll kommer att medverka.

Tidigare i veckan sa Chris Hughton det att Barton kommer att testas innan matchen på lördag men att han definitivt kommer att vara tillbaka till onsdagens cupmatch mot Huddersfield. Spelar inte Barton på söndag så får vi med största sannolikhet se samma backlinje och mittfält som onsdags vilket innebär fortsatt förtroende för Simpson.

Andy Caroll ådrog sig en lättare sträckning i ljumsken i onsdagens match och kommer säkerligen att testas innan matchen. Kan Caroll spela så gör han det från start annars så tar antingen spanjoren Xisco eller U19-landslagsanfallaren Nile Ranger hans plats på topp.

Laget: (Trolig lagupställning)
Mv: Steve Harper

Vb: José Enrique
Mb: Fabricio Coloccini
Mb: Steven Taylor
Hb: Danny Simpson

Vm: Jónas Gutierrez
Cm: Alan Smith (c)
Cm: Kevin Nolan
Hm: Ryan Taylor

An: Shola Ameobi
An: Andy Caroll 


Crystal Palace:
Form:
Crystal Palace började säsongen lite trevande med en oavgjord match och en förlust men bortasegern mot Roy Keanes Ipswich stärkte nog lagetssjälvförtroende ordentligt och hemmaplan kan väga tungt i det här mötet. Hetast av alla mot Ipswich vara den före detta skatan Darren Ambrose som gjorde två av målen och var även delaktig i det tredje.

Anfallaren och West Ham-lånet Freddie Sears samt den argentinske målvakten Julian Speroni blir två andra spelare att också se upp med på lördag.

Skador:
Forwarden Stern John var borta sist p.g.a. en armbågsskada. Dessutom ryktades det om att Darren Ambrose skulle ha problem med sina axlar inför Ipswichmatchen. Det verkade tydligen inte vara allvarligare än att han kunde spela och med största sannolikhet är han med på lördag också.

Laget: (Troligtvis samma lag som mot Ipswich)
Mv: Julian Speroni

Vb: Clint Hill
Mb: José Fonte
Mb: Patrick McCarthy
Hb: Danny Butterfield

Mf: Alassane N'Diaye
Mf: Shane Derry
Mf: Neil Danns

Vf: Darren Ambrose
Cf: Alan Lee
Hf: Freddie Sears 


Till sist:
Jag tror att matchen kan bli en mycket hård och jämn match. Vi är visserligen favoriter men i The Championship kan hjärta ibland väga tyngre än kunnandet och på lördag tror jag att laget som vill mest kommer att vinna.

Chris Hughton sa, om segern mot Sheffield W hemma sist:
"It wasn't the prettiest win, but nonetheless it was very pleasing". 

Jag tror citatet kommer vara lika talande på lördag och när domaren har blåst av matchen tror jag att det blir vi som flyger hem med tre poäng den här gången.

HOWAY THE LADS
HOWAY NEWCASTLE UNITED

Adam Mallick2009-08-22 07:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies