-
-

Crystal Palace 0 - Newcastle 2

Londons örnar hade inte en chans när de tog emot skatorna från Newcastle på lördagseftermiddagen. Trots att bägge lagen hade gått bra i ligan innan matchen så kunde Newcastle kontrollera matchen från start till slut utan några större problem.

Laguppställning:
I stället för att ge lovande forwarden Nile Ranger chansen från start, valde tränaren Chris Hughton att starta med Danny Guthrie som släpande forward i ett 4-5-1 system, i Andy Carolls frånvaro. Detta var Guthries första match från start för säsongen. I övrigt var laget densamma som i onsdagens segermatch match mot Sheffield W med skillnaden att Ameobi spelade ensam på topp.

Crystal Palace kom med samma startuppställning som i segermatchen mot Ipswich med skillnaden att andrekeepern Darryl Flahavan ersatte förstemålvakten Julian Speroni som inte fanns med på laguppställningen.

Första halvlek:
Newcastle tog tidigt initiativet i matchen och redan i den andra minuten av matchen gjorde skatorna 0-1 av Kevin Nolan efter en fin upprullning av Jónas Gutierrez och Danny Guthrie. Guthrie syntes förövrigt vara mycket spelsugen och gjorde ett mycket bra jobb på Newcastles mittfält under första halvlek.

Efter 0-1 så var det Newcastle för hela slanten. Kevin Nolan hade en nick på mål som Flahaven tvingades tippa över ribban i den 16:e minuten.

I den 26:e minuten var det åter dags för Crystal Palace stand-in mellan stolparna att få vittra nätet. Ameobi gjorde det bra som höll i bollen fint på Palace planhalva. Han lämnade över bollen till Gutierrez som rörde sig inåt planen och hittade Ryan Taylor, en liten bit utanför strafforådet. Taylor sköt och fick till en träff som liknades ett mellanting mellan en volley och ett långskott som otagbart gick in bakom Flahavan. 0-2.

Efter 0-2 ryckte Crystal Palace upp sig lite. Alan Lee visade prov på skottvilja två gånger om men utan att sätta Steve Harper på några större prov.

7 minuter innan pausvilan var Kevin Nolan återigen på språng men den här gången lyckades han inte överlista Flahaven.

Newcastle visade prov på mycket bra spel emellanåt. Kollektivet stod i fokus och det var ingen spelare som direkt stack ut, både på gott och ont.

Andra halvlek:
Inga ändiringar gjordes i något av lagen i halvtid.

Crystal Palace inledde andra halvlek klart bättre än vad man presterade i första. Förre detta Newcastle-spelaren, Darren Amrbose, som för övrigt fick ett minst sagt svalt mottagande av Geordiefansen, var hänföraren under inledningen av andra halvlek och låg bakom det mesta i Palace väg. Även Palace West Ham-lån, Freddie Sears, höjde sig något snäpp i andra halvlek. Palace fick iväg ett antal fler skott i andra halvleken men oroade aldrig riktigt på allvar Steve Harper

I 63:e minuten kom andra halvleks bästa målchans. För den stod Newcastles nya skyttekung, Shola Ameobi. Danny Guthrie stod för en dribbling och framspelning men Shola fick tyvärr inte till någon bra träff och bollen gick över ribban.

I 69:e minuten byttes Nicky Butt och Nile Ranger in mot Danny Guthrie och Ryan Taylor vilket i sin tur gav en mer defensiv prägel på matchen.

Newcastle kontrollerade från det skedet resten av matchen och trots att Crystal Palace försökte åstadkomma något i slutetskedet av matchen så var de aldrig riktigt nära. 0-2 var ett helt klart rättvist resultat sätt till hela matchen.