Lagbanner
Spelarbetyg: Crystal Palace - Newcastle
Matchens skata Kevin Nolan

Spelarbetyg: Crystal Palace - Newcastle

Här följer spelarbetygen från lördagens match...

Betygsskalan för denna säsong kommer att vara 1-7, där siffrorna motsvarar följande prestationer:

1 - Usel
2 - Mycket dålig
3 - Dålig
4 - OK
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Fantastisk 


Målvakt: (snittbetyg - 5)
Steve Harper - 5
Harper sattes aldrig på något större prov under matchen. Han agerade säkert på hörnorna och tog de skott han fick emot sig.

Försvar: (5)
Danny Simpson - 5
Gjorde ett stabilt jobb på sin kant. Gav dessutom bra understöd till Ryan Taylor.

Steven Taylor - 5
S.Taylor släppte förbi sig Alan Lee lite för lätt en gång men utöver det gav han ett stabilt intryck matchen igenom.

Fabricio Colocini - 5
Det blir en svag 5:a för Colo. Han höll jämna steg med Taylor i försvarsarbetet men jag undrar om man inte kan kräva lite mer av en så pass dyr mittback som Colocini. Det blir dock ändå en 5:a tack vare ett skapligt sammarbete med S.Taylor och att vi "höll nollan".

José Enirque - 5
José Enrique verkar hittat ett bra sammarbete med Jónas på vänsterkanten. Han bidrog mycket offensivt samtidigt som han städade upp bra på sin kant. 

Mittfält: (5,4)
Ryan Taylor (ut 69') - 6
Ryan Taylor gjorde de mycket bra på sin kant. Framförallt är det inläggen från hans fötter som håller hög kvalité. Dessutom var målet en snygg prestation.

Alan Smith - 5
Det var svårt att betygsätta Smith. Han rörde knappt bollen på hela matchen men däremot gjorde han ett extremt bra jobb i defensiven. Det öppnade i sin tur upp offensivt för Guthrie och Nolan.

Kevin Nolan - 6
Nolan var sett över hela matchen planens lirare tillsammans med Ryan Taylor. Nolan visade prov på timing och löpvillighet gång på gång i första halvlek. Matchens skata

Danny Gutrie (ut 69') - 5
Danny var första halvlekens lirare i mina ögon. Fantastisk blick för spelet och bytte ofta plats med Nolan under halvelekens gång vilket gjorde dem svårmarkerade för Palace backlinje. Danny tröttnade dock lite i andra halvlek och blev sedemera utbytt.

Jónas Gutierrez (ut 89') - 5
Två assist av Gutierrez men tyvärr inte så mycket mer. Därför blir även Gutierrez 5:a en svag en. Jónas var relativt blek matchen igenom och det var en liten besvikelse. Två målgivande passningar får ändå ses som en bra prestation.

Anfall: (5)
Shola Ameobi - 5
Shola fungerade bra som target men kom inte riktigt till sin rätt i den rollen. Han fick jaga boll ute på främst Gutierrez kant lite för ofta för att kunna skapa något farligt frammåt. Ameobi borde dock kanske ha gjort 3-0.

---

Ersättare: (4)
Nicky Butt (in 69') - 4
Butt byttes in mot Ryan Taylor men fick spela mer centralt och tog egentligen över Guthries plats. Butt var lite väl avvaktande och saknaden av matchvana var märkbar.

Nile Ranger (in 69') - 4
Talangen Nile Ranger ersatte Danny Guthrie men fick spela högerytter istället för Ryan Taylor. Tyvärr kom inte Nile alls till sin rätt ute högerkanten.

Geremi (in 89') - -
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Adam Mallick2009-08-25 07:01:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies