Lagbanner

Inför: Newcastle-Huddersfield

Newcastle spelar sin första omgång av Liga Cupen när Huddersfield kommer på besök under onsdagen. Utgången känns dock högst oviss då det formstarka Tynesidelaget kan komma att göra stora förändringar i sin startelva.

Det är ett Newcastlebekant Huddersfield som reser till nordöstra England då man tränas av våra hatade trotjänare Lee Clark och Terry McDermott. Tillsammans spenderade de tjugotre år i klubben både på spelar- och tränarfronten men nu har de alltså hand om Yorkshireklubben Huddersfield. Och de gör det ganska bra. Efter en bra inledning på säsongen befinner sig klubben på en sjunde plats i ligan, en placering under kvalsträcket.

Newcastle i sin tur har inlett över all förväntan. Efter kryss borta i premiären har man tre raka vinster vilket gör att man är en av fyra klubbar som spelat ihop tio poäng så här långt. Laget tycks alltså ha tänt till så här i inledningen av säsongen men det återstår att se om det håller i sig. Truppen är av det tunnaste laget efter alla spelarförluster och hitintills bara lånat in Danny Simpson gör inte saken bättre.

Nej det finns fortfarande frågetecken kring klubben och ovissheten kan komma sig att straffa sig för NUFC i denna match. Man kommer nämligen högst sannolikt att spela ett oerfaret lag. Manager Hughton har redan bekräftat att Tim Krul kommer att få starta mellan stolparna. Efter det är det inte helt främmande att leka med tanken att Tamas Kadar, Kazenga LuaLua, Haris Vukic, Ryan Donaldson och Nile Ranger får speltid. Om det blir från start vågar jag dock inte utlova. Jag vet helt enkelt inte hur Hughton resonerar kring frågan unga spelare. Det står dock klart att Andy Carroll missar matchen på grund av skada och att Joey Barton riskerar att gå samma öde till mötes.

Clarks manskap är i princip skadefritt bortsett från mittfältaren Tom Clarke som dras med en knäskada. I övrigt dras man inte med några avstängningar.

Det känns som en oerhört spännande match det här med tanke på alla talanger som förmodligen luftas från vår sida men tyvärr går det inte att skåda på TV. Inget bolag världen över sänder matchen som börjar 20:45. Vad gäller utgången får hemmalaget ses som ganska klara favoriter men jag höjer ändå ett varningsfinger för HTFC som inlett sitt ligaspel stabilt och som i Clark och McDermott vet hur svårt det är för Newcastle att spela på Saint James’ inför en upprörd publik. De lär därför försöka få publiken på dåligt humör kan jag tänka mig…

Peter Holm2009-08-26 00:35:20
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies