Lagbanner
Newcastle 4 – Huddersfield 3
Den forne Boltonspelaren Kevin Nolan fortsätter att tysta sina kritiker. Nu senast gjorde han det genom att sätta 4-3 målet som tog Newcastle vidare till den tredje omgången av Liga Cupen.

Newcastle 4 – Huddersfield 3

I en riktig rysare lyckades Newcastle dra det längsta strået mot ett vilt kämpande Huddersfield under onsdagskvällen när de båda klubbarna stöttes samman i Liga Cupens andra omgång.

Startelvan
Den tillfällige(på väg att bli permanent?) managern Chris Hughton ställde mycket riktigt ett ungt lag på banan. I mål stod Tim Krul som utlovat och det innebar att han i sin tredje tävlingsmatch för klubben fick chansen att spela i en tredje turnering, de tidigare två var UEFA cupen och The Championship.

I backlinjen fick den ungraren Tamas Kadar spela centralt bredvid inlånade Danny Simpson. På kanterna omkring sig valdes de ordinarie Ryan Taylor och Jose Enrique som ytterbackar. På mittfältet gjorde lagkapten Nicky Butt sin första start för säsongen och vid sin sida hade han Danny Guthrie. Ute till höger fick Geremi sin första match från start denna säsong. Avslutningsvis så fick den lovande anfallaren Nile Ranger spela på topp framför en lite mer tillbakadragen Kevin Nolan.

Första halvlek
Newcastle inledde piggast men det lät dröja på sig innan den första nämnvärda målchansen skapades. Dryga kvarten in hittade Nolan en framåtstormande Enrique på vänsterkanten. Spanjoren slog då ett hårt svepande inlägg längst med backen som Danny Guthrie kastade sig fram på. Tyvärr för de svartvitrandigas skull så lyckades inte Guthrie styra bollen på mål utan den for istället strax utanför. Några minuter senare kom lagets andra chans när Guthries hörna letade sig fram till Geremis panna. Kamerunaren förlängde bollen mot nätmaskorna men en reflexsnabb räddning från Smithies i Huddersfieldmålet såg till att nollan hölls intakt. Hörnan som följde från räddningen renderade ånyo i att Geremi fick nicka fritt i straffområdet men denna gång for bollen ovanför ribban.

I den trettiofemte spelminuten kom sedermera det rättvisa 1-0 målet. En halvsovande Terriersspelare drällde med bollen på egen planhalva och förlorade den till Danny Guthrie. Liverpoolsonen drev därefter framåt och avlossade ett vänsterskott som for in längst med marken. Newcastle slog dock av efter ledningsmålet och det kom att kosta de dyrt då Huddersfield vände på steken och det lät inte dröja på sig. Knappa två minuter efter ledningsmålet kom kvitteringen när Theo Robinson fick ett friläge och kunde rulla bollen förbi en utrusande Krul. Två minuter var Theo Robinson framme igen. Han blev fälld i straffområdet av holländaren i målet vilket rendera i gult kort till Tim och straff för Huddersfield. Robinson begick sedermera inga misstag när han distinkt placerade in 2-1 i det ena hörnet. Efter det lugnade halvleken ned sig och slutade 1-2.

Andra halvlek
I den fyrtiosjunde spelminuten tordes kalaset varit över för NUFC del. Jordan Rhodes kom då farandes in i Newcastles straffområde och kunde peta en långboll förbi den utrusande Krul innan han säkert rullade in 3-1 till bortalaget. Game over. Eller? Inte riktigt. Geremi Njitap ville annat. Framspelad av Ranger minuten efteråt kunde nigerianen placera in reduceringen med sin vänsterfot från straffområdeskanten.

Målen öppnade upp matchen och det uppstod lite klassisk ”end to end stuff” som de säger där borta i öriket. Det mest nämnvärda var en ”hörnnick” vardera men de båda chanserna saknade antingen precision eller kraft för att kunna gå i mål.

Shola Ameobi, som hade bytts in mot Nicky Butt i halvtid, blev i den sextiofjärde spelminuten nedriven i motståndarnas straffområde. Straffen slog han iskallt i mål och befäste därmed sin roll som vår förste straffskytt denna säsong då detta var hans andra straffmål för säsongen. Det var också hans femte mål på hans femte match.

Gutierrez kom in på LuaLuas bekostnad strax efter målet och visade framfötterna direkt genom att slinka igenom på sin kant och avlossa ett skott som målvakten tvingades styra ut till en hörna för Newcastle. Huddersfield Pilkington slank därefter igenom med en målchans som uppstod efter att han vänt bort Ryan Taylor utanför straffområdet. Hans skott som följde for långt ovanför ribban. Hemmalaget var dock bättre för stunden och var nära två gånger om att ta ledningen för andra gången i matchen. Ens första chansen uppstod på en hörna där Shola Ameobi höll sig framme och nickade ovanför ribban. Den efterföljande chansen rendera också i att bollen for ovanför ribban efter det att Enriques vänsterkantsinlägg nådde fram till en framåtstormande Nile Ranger.

Danny Guthrie tog i den åttiotredje spelminuten hand om en frispark som nådde Shola Ameobis huvud. Den Nigeriafödde Geordien förlängde bollen tvärs över målet till den andra sidan där Kevin Nolan stötte sitt andra mål för säsongen. Matchen var vänd. Newcastle ledde 4-3! Ett resultat som höll sig matchen ut.

Kommentar
Det känns som att matchen blev jämn mer på grund av vår okoncentration och deras effektivitet snarare än att vi spelade dåligt. Det är dock glädjande att se att vi kunde resa oss från 1-3 och vinna med 4-3. Det hade vi aldrig gjort förra säsongen. Nåja på lördag lottas nästa omgång av Liga Cupen och på måndag besöker Leicester City Saint James’ Park för spel i The Championships femte omgång.

Peter Holm2009-08-27 00:10:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies