Lagbanner

-

Inför: Cardiff - Newcastle
Blir Michael Chopra - mannen som lämnade för de otvättade - näste ex-spelare att sänka Newcastle?

Inför: Cardiff - Newcastle

Under söndagen möter Newcastle Walesiska Cardiff, och man gör det med ett manskap sargat av landslagsspel. Nile Ranger, Fabricio Coloccini med flera har varit iväg under veckan och kämpat för sina respektive. Hur detta påverkar Newcastles strålande form återstår att se.

Newcastle

Vi har fortfarande ingen ägare, ingen tränare och kanske inga spelare som verkligen vill vara här. Läget i svartvitt är med andra ord inte på topp och ser inte ut att ljusna inom en snar framtid. Barry Moats försök att köpa klubben ser inte ut att sluta i dur och det finns i dagsläget inga andra intressenter som ser tillräckligt rika ut. I alla fall inte enligt media.

2 000 bortasupportrar får plats i Cardiff, samtliga platser är slutsålda när matchen sparkar igång fem minuter över tre på söndagen. När det gäller skadeläget är Shola Ameobi – månadens spelare i The Championship – fortfarande borta, liksom Jonas Gutierrez. Detsamma gäller tyvärr Andy Carroll, och enligt rapporter finns även frågetecken för Peter Lövenkrands, vilket innebär att denne lär göra sin ”andra debut” från en plats på bänken. Nile Ranger är det enda alternativet som forward. Haris Vuckic har imponerat som aldrig förr enligt ledare och tränare, och är därför en väldigt trolig inhoppare.

Cardiff

Michael Chopra har öst in mål för Cardiff denna säsong. Faktum är att han har öst in mål för i princip alla lag han har spelat sedan han lämnade Newcastle. Till och med Sunderland fick sin beskärda del av Chopras målfabrikation. Cardiff – som måste ses som en av Newcastles främsta utmanare till titeln denna säsong – hoppas att Jay Bothroyd hittar tillbaka till fotbollsplanen till söndagens drabbning. Bothroyd, som i sin korta karriär hunnit med många klubbadresser, har haft problem med ett knä de senaste veckorna men sägs vara redo att spela på söndag.

Troliga startelvor

Jónas Gutierrez och Andy Carroll missar drabbningen, liksom Shola Ameobi. Troligt är därför att Nile Ranger startar som ensam forward precis som mot Leicester. Eftersom Lövenkrands är skadad så tippas att Newcastle ställer upp som följer;

(Samma 4-5-1 som använts hittills)

Harper
Simpson – S. Taylor – Coloccini – Enrique
Barton – Guthrie – Smith – Nolan – R. Taylor
Ranger

När det gäller Cardiff finns frågetecken kring Joe Ledley, den talangfulle mittfältaren, men denne tros kunna medverka.

Marshall
Hudson-Quinn-Gerrard-Rae
Whittingham-Burke-Ledley-Matthews
Chopra-Bothroyd

Tidigare möten

Vår senaste match mot Cardiff ägde rum 1983/84, och resulterade i Newcastlevinst 2-0. Keegan och Beardsley var målskyttar den dagen.

Kommentar

Defensiven har hittills varit briljant. Newcastle släpper knappt in ett mål i den engelska andraligan. Harper och resten av försvaret har skött sig exemplariskt. I José Enrique har vi seriens bästa ytterback, och Danny Simpson är en fullt duglig högerback. Steven Taylor och Fabricio Coloccini har faktiskt inga övermän som mittbackar på denna nivå heller. Faran är om någon blir skadad och vi tvingas till att spela med Geremi från start eller Ryan Taylor som ytterback. Men eftersom detta inte är något faktum inför dagens match tror jag att det återigen kommer att räcka med ett eller två mål för att plocka med sig alla tre poäng hem till Tyneside. Även om vår tunna trupp skriker efter någon/några nya anfallare så har vi spelare med otrolig potential som fyller luckan bakom Shola och Carroll just nu. Nile Rangers allroundinsats mot Leicester visade oss att vi har tre forwards som kan spela själva framför ett femmannamittfält. Dessutom ska ju Haris Vuckic vara på väg med stormsteg att slå sig in i laget. Med dessas hunger och entusiasm kan vi med hjälp av Nolan-Barton-Guthrie säkert fiffla in ett antal kassar i väntan på Sholas comeback. 2-0 med Ranger och Nolan som målskyttar.

Noa BachnerTwitter: @noabachner2009-09-13 13:42:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies