Lagbanner
Spelarbetyg: Cardiff - Newcastle
Kapten Smith fick smaka på det röda efter två gula men gjorde ändå en gedigen insats.

Spelarbetyg: Cardiff - Newcastle

Spelarbetygen från söndagens vinstmatch mot Cardiff

Här kommer spelarbetygen från gårdagens match mot Leicester.

Betygsskalan för denna säsong kommer att vara 1-7, där siffrorna motsvarar följande prestationer:

1 - Usel
2 - Mycket dålig
3 - Dålig
4 - OK
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Fantastisk 


Steve Harper - 4,5
Harper gjorde överlag en bra match, men testades aldrig riktigt. Såg möjligtvis lite flaxig ut på några inlägg i första halvlek. En tyst match för vår trotjänare.


Danny Simpson - 5,5
Dagens bäste i Newcastle. Offensiv och viljestark samt väldigt följdsam i defensiven. En väldigt bra högerback för denna division och en spelare som fyller tomrummet efter Habib Beye på ett utmärkt sett. Matchens spelare.


Steven Taylor - 5
Återigen en klippa, men Taylors ihärdiga fallenhet för att ta med händerna i straffområdet börjar bli tröttsam. Det känns som att mannen aldrig lär sig att vika in armarna när bollen kommer flygande. Idag hade han tur när Chopras skott stoppades på armen och domaren inte valde att döma straff. Skärpning på den fronten. I övrigt lika dominant som vanlgit i luftrummet och den som kommunicerar bäst i backlinjen.


Fabricio Coloccini - 5
Såg trygg ut idag. Lite långsam med bollen ibland men det märks ändå att Coloccini mår allt bättre av att slippa rampljuset från Premier Leagues TV-kameror. Gör ett väldigt bra mål och vinner dessutom bollen precis innan. Matchavgörande insats där och sedan bekväm med Chopra och Bothroyd.


Jose Enrique - 4,5
Enrique är för bra för den här nivån, och det fungerar nästan till hans nackdel ibland. Ser nästintill loj ut för att han har för lätt för sig, t ex vid den slappa snurrfinten som nästan skänkte Cardiff ett mål. Dock hade han fullt upp med Burke på sin kant hela matchen, men den gode José är som vanligt fysiskt överlägsen och alldeles för snabb för sin ytter. 


Joey Barton - 3,5
Slarvig i passningsspelet och förhastade beslut. Liksom mot Leicester syntes det att Barton har en bra bit kvar till toppform. Idag var passningarna under all kritik och lämnade väldigt mycket i övrigt att önska. Fortfarande bra drive och energinivå, men oslipad i närkampsspelet och för rationellt beslutsfattande drar ned betyget.


Alan Smith - 4
Smiths sämsta match denna säsong. Fortfarande viktig med sitt bollvinnande, men gång på gång kom han sent in i dueller och slarvade med tacklingar. Borde fattat vinken och inte dragit på sitt första gula. Det andra är inte mycket att orda om då tacklingen är vital i den situationen. Även Smith var bitvis slarvig med passningarna idag. 


Danny Guhtrie - 3
Osynlig och inte samma intensitet som hos de övriga mittfältarna. Guthrie är lagets kanske bästa passningsspelare, men han försvinner när han inte får bollen. Tog en onödig varning i första halvlek och byttes ut som en säkerhetsåtgärd. Borde spela mer framskjutet och ha mer boll på fötterna.


Ryan Taylor - 4
Väldigt bra assist igen och överlag fina hörnor och frisparkar. Dock är han i princip endast på planen för att leverera fasta situationer. Liksom stora delar av laget blev Taylor idag ganska osynlig när vi försvarade oss i princip hela matchen. Kul med assist till på meritlistan för högeryttern!

Kevin Nolan - 3
Liksom Guthrie helt borta ur matchen. Bra inledning och föregår med bra exempel i sin tokpress, men Nolans positionsspel var lika förvirrande som Guthries och Rangers. Flöt runt mellan Barton och Ranger utan att egentligen bidra med någonting. Uppryckning krävs.


Nile Ranger - 4,5
Stor och stark, viktig vid omställningar med sitt targetspel, men ser ibland lite ointresserad ut. Inte ett enda avslut och sensationellt lite närvaro i straffområdet. Rangers killerinstikt från junior och reservlagsspel måste infinna sig även på denna nivå. När vi anfaller med fem mittfältare kan han inte söka sig ut på en kant eller droppa nedåt i banan, utan istället borde han söka sig in mot mål för att komma i avslutsposition. Fortfarande en lovande och intressant insats samt en väldigt beundransvärd arbetsinsats.



Peter Lövenkrands, Geremi och Nicky Butt spelade för kort tid för att betygsättas.

Noa BachnerTwitter: @noabachner2009-09-13 19:18:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies