Lagbanner
Återtåget fortsätter: Inför Blackpool-Newcastle
På onsdagen är det dags att besöka de tangerin-/orangefärgade Blackpool för att kompletera den sjunde omgången i The Championship.

Återtåget fortsätter: Inför Blackpool-Newcastle

Det var längesen man som Newcastle-fan kunde glädjas över en sådan underbar säsongsöppning som våra skator mäktat med i år och än finns det inget som talar för att det behöver ta slut på ett tag. På onsdagskvällen gästar vi Blackpool FC i jakt på vår sjätte raka seger på sju matcher.

Inför:
Det börjar bli en trevlig vana för oss supporters. Två matcher i veckan och dessutom går har det gått riktigt, riktigt bra. Det är alltså matchdags igen och vi har åter chans att gå upp i serieledning. Den här gången är det 13:e placerade Blackpool som ska göra allt som står i deras makt för att stoppa oss.

Det kommer dock bli en tuff uppgift för Tangerinerna från nordvästra England. Efter våra sex inledande matcher så har vi lyckats skrapa ihop totalt 16 av maximala 18 poäng vilket är den bästa starten på en säsong som vi har gjort på mycket länge. Dessutom har vi inte släppt in ett enda mål sedan West Broms Martis nätade i den 39:e minuten av öppningsmatchen.

Newcastle:
Form:
Skatornas form är det som sagt inget fel på. Laget är stekhett med fem raka segrar och fem raka nollor som talar sitt tydliga språk. Helgens seger mot toppkonkurrenten Cardiff kan dessutom ha gett självförtroendet ytterligare en ”boost” och förhoppningsvis kommer vi att märka av det på spelarna på planen.

Skador:
Shola Ameobi och Jonás Gutiérrez är fortfarande skadade och missar matchen. Alan Smith avtjänar sin automatiska avstängning efter utvisningen mot Cardiff i söndags. Däremot ska Andy Caroll vara frisk igen och ”fit for fight” till onsdagens match.

Laget: (Trolig lagupställning 4-5-1)
Jag tror inte att Hughton kommer att ändra på formationen trots att vi har två friska anfallare eftersom vi dels spelar borta och dels har formationen gett resultat. Jag tror att vi kommer att fortsätta spela 4-5-1 och att Nicky Butt kommer in och får starta istället för avstängda Alan Smith. Är dessutom Andy Caroll helt frisk så kommer även han att få starta, i så fall troligtvis på Nile Rangers bekostnad.

Steve Harper (mv)
Danny Simpson - Fabricio Coloccini - Steven Taylor - José Enrique
Ryan Taylor - Kevin Nolan – Nicky Butt – Joey Barton - Danny Guthrie 
Andy Caroll


Blackpool:
Form:
Blackpools form är lite oviss att sia om. Laget är obesegrat på sin hemmaarena, Bloomfield Road, efter en vinst och två oavgjorda på de tre inledande hemmamatcherna. Faktum är att innan lördagens bortaförlust mot Leicester så var laget obesegrat (2 vinster och 4 oavgjorda) i ligan. Dessutom slog man ut Premier League-laget Wigan ur ligacupen för tre veckor sedan med klara 4-1.

Skador:
Mittfältarna Gary Taylor-Fletcher och Ishmel Demontagnac är skadade och kommer att missa matchen. Även anfallaren Ben Burgess dras med skadeproblem. I Burgess fall så sägs han eventuellt kunna spela på onsdag.

Laget: (Eventuell lagupställning)
Rachubka (mv)
Eardley – Edwards – Ewatt – Crainey
Southern – Adam – Emanuel-Thomas – Ormerod
Euell - Burgess


Till sist:
Hittills har Blackpool visat sig vara svårslagna och obesegrade på hemmaplan. De kommer säkerligen inte att göra det lätt för skatorna men Newcastle skall ha så pass mycket talang och skicklighet i truppen för att kunna slå Blackpool. Jag tror på en bortaseger och samt att vi faktiskt håller nollan för sjätte matchen i rad.

HOWAY THE LADS
HOWAY NEWCASTLE UNITED

Adam Mallick2009-09-16 07:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies