-
-

Första ligaförlusten för säsongen

Det som kunde blivit vår sjätte raka seger resulterade istället i en plattmatch av svart-vitt och gav oss vår första (och enda?) ligaförslust för den här säsongen.

Laget:
Det blev tvärstopp för Newcastles återtåg på onsdagskvällen. Blackpool FC ver helt enkelt det bättre laget sett till hela matchen och resultat var inte orättvist.

Newcastle ställde upp med en på förhand förväntad laguppställning. Detta innbar att interimmanagern Chris Hughton bara gjorde två förändringar i lagets 4-5-1-uppställning gentemot söndagens vinstmatch mot Cardiff City. Alan Smith blev som bekant utvisad i den matchen, efter sina två gula kort, och i hans frånvaro gjorde Nicky Butt sin första match från start den här säsongen. Andy Caroll var dessutom återigen frisk och tillbaka i truppen efter en kortare tids skadeuppehåll. Han fick starta ensam på topp på talangen Nile Rangers bekostnad.

Första halvlek:
Även om lagen kände på varandra inledningsvis så var det ändå Blackpool som inledde matchen klart piggast. Newcastle kämpade med att försöka hitta något slags spel överhuvudtaget i inledningen av matchen.

I den 11:e minuten drog Tangerinernas forward Brett Ormerod på ett skott från ca 12 meter som Stevie Harper blev tvungen att lämna retur på. Ormerod fångade upp returen och passade bollen vidare till en helt omarkerad Hameur Bouazza som enkelt kunde rulla in bollen i mål. Turligt nog var Bouazza avvinkad för offside i situationen innan.

Både hemmalagets Jason Euell och Charlie Adams hann oroa Newcastleförsvaret ordentligt innan firma Bouazza och Ormerod på nytt skred till arbetet. I den 20 minuten drog Bouazza väldigt enkelt förbi Danny Simpson på högerkanten. Nicky Butt hann precis emellan att bryta Bouazzas inlägg till Ormerod men inte tillräckligt bra nog. Bollen hamnade hos Danny Vaughan som dock inte fick på ett bättre skott än att en lättad Harper enkelt  kunde klara det. Målchansen var mer eller mindre en gåva från ett oroligt Newcastleförsvar.

Efter det läget sköljde det vågor på vågor av Blackpoolchanser. Föranlett av Bouazza och Adams radade Blackpool upp chanser men tack vara Stevie "The Wall" Harper lyckades vi fortfarande hålla nollan.

Det dröjde ända till den 36:e matchminuten innan Skatorna överhuvudtaget lyckades oroa Blackpool på allvar. Ryan Taylors hörna lyckades leta sig fram till Fabricio Coloccini som drog på ett tungt skott som dock träffade en rad uppoffrande Blackpoolspelare och endast resulterade i en ny hörna. Mackemdomaren, Jonathan Moss, missade dock i den situationen något som verkade vara en solklar hands och fick utstå massiva protester från Newcastlespelarna. Detta verkade tända till Newcastle ordentligt och på den efterföljande hörnan hade Nicky Butt en nick mot mål. Butt borde dock ha fått till nicken bättre.

Så i den 40:e minuten fick Toon Army äntligen något att jubla över. Danny Simpson väggade sig med Danny Guthrie på högerkanten igenom Blackpoolförsvaret och hittade med ett milimeterprecist inlägg ANDY CAROLLs panna. 0-1 till gästerna och det var Carolls första mål för säsongen. Caroll firade målet framför Toon Army tillsammans med lagkamraterna men blev bizzart nog varnad för detta utav mackem-Moss.

Glädjen över målet blev dock inte särskillt långvarig för de tillresta Newcastlefansen. På stopptid i den första halvleken kvitterade Blackpool genom Brett Oremerod som slog in returen på Charlie Adams skott. 1-1.

Halvtidsresultat: 1-1

Andra halvlek:
Inga byten gjordes i något av lagen i halvtid.

Blackpools Bouazza öppnade även andra halvleken piggt och gav Danny Simpson stora problem på sin högerkant.

I den 64:e minuten sträcker Steven Taylor ut benet och blockerar Kevin Southerns inlägg till en hörna. Hörnan slogs givetvis av Bouazza som hittade Jason Euell i boxen. Harper gjorde en fantomräddning på Euells första försök men kunde sedan inget annat göra än att se Euell skicka in returen i Newcastles nättak. 2-1.

Efter målet bytte Newcastle in Peter Lövenkrands och Geremi mot Danny Guthire och Ryan Taylor.

I den 72:a minuten var det också nyss inbytte Geremi som bara var en hårsmån från att kvittera. Kevin Nolan spelade fram bollen till Geremi som skruvade bollen precis utanför Blackpools stolpe.

I den 83:e minuten gjorde Newcaslte sitt tredje och sista byte när Joey Barton fick lämna planen och ersattes av Nile Ranger. I det skedet av matchen var Blackpool närmare 3-1 än vad vi var 2-2.

På stopptid i andra halvleken så fick Newcastle en sista kvitteringschans. Inbytte Nile Ranger fick på en bra nick mot mål men på mållinjen dök Blackpoolbacken Stephen Crainey upp lyckdes rädda undan Rangers nick. Det var riktigt nära en kvittering.

Kort därefter blåste domaren av matchen och Blackpool tog med sig alla tre poängen från det här mötet. För Chris Hughton och hans mannar var det bara att bege sig hemmåt, glömma den här plattmachen och koncentrera sig på hemmamötet mot Plymouth på lördag.