Lagbanner

-

Inför: Newcastle-Plymouth

Idag gästar Plymouth Argyle Saint James’ Park i vad som på förhand inte antyder om något annat än en klar hemmaseger.

2000 pilgrimer från andra änden av landet räknas inträda bortasektionen denna eftermiddag när deras lag gör säsongens längsta tripp upp till Tyneside. Det är förvisso inget rekordstort bortafölje men ändå hedersvärt med tanke på hur dåligt deras lag har inlett säsongen. Argyle innehar jumboplatsen i skrivande stund efter enbart ha skrapat ihop två poäng i ligans inledande sju omgångar.

På andra änden av planen har vi ett Newcastle som inlett säsongen över förväntan men efter att ha förlorat sin första match för säsongen i veckan som gick finns det allt ett frågetecken kring den tidigare så starka formkurvan som innefattade fem raka ligavinster. Ens hemmafacit har dock inga plumpar i protokollet så här långt då man efter tre raka hemmavinster har +5 i målskillnad utan att ha släppt in ett mål.

Skadeläget i truppen är inte så allvarlig. De två som tillhör skadelistan i skrivande stund är Shola Ameobi och Jonas Gutierrez. Alan Smith är tillbaka efter sin en matchs avstängning och bör gå raka vägen in i startelvan efter hans imponerande säsongsinledning. Det är dock mer ovisst om nyinlånade Zurab Khizanishvilli kommer att spela. Vi vet inte riktigt om han är tänkt att ersätta Coloccini med omedelbar verkan eller om han endast är tänkt som back up till mittbacksparet Taylor-Coloccini som sett solida ut under säsongsinledningen. Den största frågan är dock vem Smith petar? Personligen hoppas jag på lagkapten Butt som inte blir yngre med åren.

Plymouth sitter på lika många skadade spelare som oss med endast backduon Reda Johnson och Darcy Blake som förväntas missa matchen på grund av skada. Holländaren Marcel Seip kommer dock inte heller att spela efter att ha kommit på kant med managern Paul Sturrock. Det gick till och med så långt att spelaren nu lagts ut för försäljning. Samtidigt har man dock lånat in tre spelare som frostrats i Aston Villa och Manchester United så det kan hända att det blir ett par nya namn i deras startelva.

Utgången i matchen borde givetvis vara en klar hemmaseger och menar vi allvar med vårt mål om att gå raka vägen upp till Premier League igen så är det här en match som bara måste vinnas. Det finns inga godtagbara ursäkter om vi inte gör det. Jag tror också att vi reser oss med Smith tillbaka på plan och tar en planenlig 2-0 seger.

Det är dock lite oroande för mig att vårt anfallsspel står och faller lite med Ameobi. Sedan han blev skadad tycks vi ha tappat en dimension men samtidigt är kul att se om Andy Carroll äntligen lyckas få sitt stora genombrott. Den unge Geordien kom tillbaka från sin skada i den senaste matchen och fick spela från start. Han tackade för förtroendet genom att göra sitt första mål för säsongen i 1-2 förlusten mot Blackpool. Må han fortsätta på den inslagna vägen!

Peter Holm2009-09-19 11:07:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies