-
-

Newcastle 3 – Plymouth 1

Newcastle vann planenligt mot Plymouth med 3-1 under lördagseftermiddagen efter det att Steven Taylor, Kevin Nolan och Andrew Carroll gjort lagets tre mål.

I matchens inledande minuter visade Duguid framfötterna och vaskade fram två halvchanser. Den första efter att ha snott bollen från Smith vid Uniteds straffområde innan han avlossar ett skott som lyckligtvis inte var allt för hårt. Harper kunde rädda utan större bekymmer. Minuten senare var han framme igen men hans volleyskott for en bra bit ovanför ribban.

I den sjätte spelminuten kom dock Newcastle i ett lyckosamt anfall som rendera i hörna. Geremi tog hand om den och hittade en omarkerad Steven Taylor vid den bortre stolpen som bara behövde raka in bollen i mål med sitt huvud.

Matchen lugnade ner sig efter målet men gästerna började spela upp sig allt eftersom tiden gick. En halvtimme in hade man sin första målchans när Sawyer hittade Sheridan i djupet. Anfallaren sköt direkt men Harper kunde rädda, mycket tack vare den snäva vinkeln pilgrimsspelaren tvingades skjuta ur. Tio minuter senare var Newcastle nära på att ge bortalaget sin kvittering de så ivrigt sökte. Det började med att en nonchalant Enrique förlorar bollen till Gow på högerkanten. Argylemittfältaren slog sedan ett inlägg som for förbi Harper fram till en framåtrusande Steven Taylor. Geordiebacken vräckte sig fram och styrde bollen i egen stolpe innan Coloccini kunde rensa undan andrabollen.

Newcastle I sin tur hade en god möjlighet att utöka ledningen när Andy Carroll nickade fram Ryan Taylor, som hade fått hoppa in strax dessförinnan då Simpson ådragit sig en skada, vid målvaktsområdet. Liverpoolsonen drog till direkt men fick häpet nog se skottet räddas av en reflexsnabb Larrieu i motståndarmålet.

Newcastle slappnade av inledningsvis i den andra halvleken och blev straffade för det redan efter fem minuter. Målet kom till efter ett inlägg från irländaren Sheridan som Karl Duguid nådde först fram till och styrde i mål. Målet gav laget lite vittring och minuten senare vände Sawyer bort sin markör och drog till med ett klurigt skruvat vänsterskott som tvingade fram en mästerlig räddning från Harper.

Ängsligheten om att vi återfallit i gamla vanor började sprida sig på läktaren men manager Hughton ville annat. I den femtionionde spelminuten bytta han ut Joey Barton och Peter Lövenkrands för att bana väg för Danny Guthrie Nile Ranger. Det innebar att man formerade om sig i en mer 4-4-2 liknande uppställning. Det visade sig vara ett klockrentt val av Chris. De båda var nämligen delaktiga i 2-1 målet som kom två minuter senare. Det började med en klackpass från Ranger till Geremi vars långboll nickades ner av Carroll till Guthrie. Danny gjorde sedan sin gubbe innan han serverade en framåtrusande Kevin Nolan med en perfekt passning så att den forne Boltonkaptenen kunde göra sitt tredje mål för säsongen.

Newcastle fortsatte starkt men några nämnvärda målchanser skapades inte. Det blev istället Duguid som återigen fick utrymme ute till höger och besegrade Harper med sitt skott men lyckligtvis så gick bollen om fel (ur hans synvinkel, inte min…) sida av stolpen. Carrol i sin tur var minuterna senare nära att utöka ledningen efter en Enrique slagen frispark men nicken for strax ovanför ribban.

Big Andy Carroll fick dock göra sitt andra mål på sin andra raka match när han stormade in i straffområdet i den åttiofjärdespelminuten och elegant placerade in 3-1 med ett volleyskott. På tilläggstid gick han dessutom för ett andra mål när han först drog till från distans och i nästsista minuten cykelsparkade en boll upp i ribban.