Lagbanner
Newcastle bekräftar ett £100 miljoner bud
Nu verkar det som att det snart är farväl Mike Ashley för gott.

Newcastle bekräftar ett £100 miljoner bud

Enligt Sky Sports så ska Newcastle United på lördagen bekräftat att man har fått ett konkret bud på klubben som matchar nuvarande ägarens, Mike Ashleys, utropspris.

Försäljningen av Newcastle United verkar vara nära nu. Enligt Sky Sports så ska Newcastle United, under lördagen, bekräftat att man har mottagit ett bud på £100 miljoner och att affären är inne i "köp- och säljstadiet".

Klubben vill inte uttala sig om vem budgivaren är men med största sannolikhet är det den lokala affärsmannen Barry Moat som ligger bakom budet. Moat har länge spekulerats om att ta över klubben och frekvent synts tillsammans med Mike Ashley på St. James' Park.

Klubbens uttalande lyder enligt följande:

-"The £100m asking price has been matched, however, we are still in negotiations and all parties involved are at sale and purchase stage".

Sky Sport spekluerar även att Newcastles kreditskuld på £39 miljoner kan vara något som skulle kunna sätta käppar i hjulet för affären. Ryktet säger dock att Mike Ashley försöker pressar ner den summan till vad tros vara en mer överkomlig nivå på runt £25 miljoner. 

Hur som helst verkar ialla fall Newcastles framgångar den här säsongen ha väckt liv i Moats intresse för klubben på allvar.

Adam Mallick2009-09-19 19:45:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies