Lagbanner
Inför: Peterborough-Newcastle
Nicky Butt tros vara en av många som får chansen från start ikväll..

Inför: Peterborough-Newcastle

Ikväll är det ånyo dags för spel i Liga cupen och denna gång är det en bortamatch mot Championshipkollegan Peterborough United som står på schemat.

Efter den dramatiska matchen mot Huddersfield, där NUFC vände 1-3 underläge till 4-3 vinst, i senaste omgången är det nu dags för tredje omgång av Liga Cupen. Motståndet står värdarna Peterborough för som i senaste omgången hemmabesegrade Ipswich. Tillskillnad från gästande United så har The Posh dessutom deltagit i den inledande omgången där Wycombe bortabesegrades med 4-0.

Manager Chris Hughton har i förhandssnacket klargjort att ligaspelet är A och O denna säsong. Vidare så pratade han om att ett flertal spelare som inte fått så mycket speltid hittills i år ska få chansen att visa upp sig. Inte minst Tamas Kadar, Kazenga LuaLua, Ryan Donaldson, Nile Ranger och Haris Vukic som alla omnämns med namn av Chris som potentiella talanger som kommer få chansen. En annan tordes vara Tim Krul som bör få starta i mål.

På skadelistan återfinns Shola Ameobi, som sägs vara tillbaka tidigast i november månad, och Jonas Gutierrez. Argentinaren tros missa ytterligare två veckor. Med sig i sjukstugan har de också fått Danny Simpson som ådrog sig en vristskada i senaste matchen. Det är ännu oklart hur länge högerbacken blir borta. Avslutningsvis så får inte vår andra inlånade spelare, Zurab Khizanishvilli, spela då han redan varit delaktig i Blackburn Rovers Liga Cup äventyr. The Posh är verkligen besparade från en lång skadelista med endast Charlie Lee som tvingats lämna sitt öde i Rehabtränarnas händer.

I ligan återfinns de på en artonde plats med sju poäng på åtta matcher. Newcastle i sin tur ligger tvåa nitton poäng på lika många matcher. Det borde vara en fingervisning om hur matchen slutar ikväll men kom ihåg att gästerna förväntas komma med ett ganska ungt lag.

Avslutningsvis så kommer inte matchen att TV sändas i något land. C+ har dock varit innovativa nog att bestämma sig för att sända Leeds-Liverpool idag och Manjoo-Wolves imorgon...

Peter Holm2009-09-22 08:40:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies