Lagbanner
Liga Cup äventyret är över…
Danny boy blev utvisad...

Liga Cup äventyret är över…

Under tisdagen åkte Newcastle ur Liga Cupen efter att ha förlorat borta mot Peterborough.

Manager Hughton valde att ställa ett oerhört ungt lag på banan i denna match. Framför Krul i målet fick talangerna James Tavernier och Ben Tozer spela i backlinjen. Mittfältet i sin tur innehöll tre ynglingar med trion Ryan Donaldson, Kazenga LuaLua och Haris Vukic samtliga med från start. Uppe på topp fick dessutom Nile Ranger en ny start.

Orutinen lös dock igenom redan från början. Hemmalaget på London Road la i högsta växeln från första början och kunde nästan avgjort matchen första kvarten om det inte varit för en fenomenal Tim Krul i bortamålet. Peterborough fick dock sin rättfärdigade ledning i den tjugonde spelminuten men typiskt nog var det ett riktigt skitmål. Det hela uppstod på en hörna där Ryan Taylor lyckades prickskjuta Craig Mackail-Smiths huvud med sin rensning. Därefter gick bollen i en perfekt bollbana ovanför en chanslös Krul och in nätmaskorna.

Det nästan parodiska försvarsspelet som många anser vara vårt adelsmärke fortsatte efter målet när LuaLuas rensning höll på att gå in via en motståndare i egen målbur. En vaksam Krul kunde dock avvärja med sina tigerartade reflexer. Tre minuter senare fick han dock ge vika igen när Tom Williams ostört placerade ett skott bakom den unge holländaren inifrån straffområdet.

Under halvlekens avslutning hände det inte så mycket. Det enda nämnvärda var två straffsituationer som enligt uppgift borde renderat i straff för gästerna. Jag har dock inte sett reprisbilderna själv så jag låter det vara osagt om de verkligen var så klara…

Newcastle lyckades inte rycka upp sig i den andra halvleken. Istället späddes misären på när en svag inledning följdes upp av att Guthrie kom sent in i en närkamp och ”belönades” med sitt andra gula kort för matchen… Hughtons svar på tal blev att byta ut de tre unga mittfältarna och slänga in Geremi, Smith och Nolan. Det blev dock inte mycket bättre med rutin på mitten. ”The Posh” avslutade matchen bäst men lyckades aldrig göra ett tredje mål.

Resultatet innebär givetvis att vi numer är ute ur Liga Cupen för denna säsong. Det känns dock helt okej med tanke på att ligaspelet är det enda viktiga denna säsong. Som jag ser det var det nästan en större förlust att formstarke Guthrie fick rött kort i denna match än att vi trillade ur en turnering som vi hade haft oerhört svårt för att ens nå till final i. Det är med andra ord bara gå vidare och lägga det här bakom sig.

Avslutningsvis var det kul att ett par unga killar fick chansen att visa upp sig. Det är dock ganska talande för hur hypat allt snack om talanger som ska få chansen är när våra ”underbarn” inte ens kan stå upp mot ett dåligt Championship lag. Nåja varför klaga? Det är roligt att de får chansen i alla fall tillskillnad från tidigare säsonger.

Peter Holm2009-09-23 22:50:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies