Lagbanner
Spelarbetyg borta mot Ipswich
Zurab Khizanshivili, här i Georgiens landslag stod för en mycket bra debut.

Spelarbetyg borta mot Ipswich

Här kommer spelarbetygen från gårdagens match mot Ipswich.

Betygsskalan för denna säsong kommer att vara 1-7, där siffrorna motsvarar följande prestationer:

1 - Usel
2 - Mycket dålig
3 - Dålig
4 - OK
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Fantastisk 

Harper - 4
Våre gode målvaktsveteran hade inte mycket att göra under dessa nittio minuter. Det lilla han fick göra hanterade han fläckfritt, men jag kan inte ge honom högre betyg då han aldrig sattes på något riktigt prov.

Zurab Khizanshivili - 6
Georgien gjorde faktiskt en mycket bra debut. Stabil defensivt och stod för en hel del bra löpningar längs sin högerkant. Ganska snabbt vandrade tankarna till Habib Beyes första säsong i klubben, men med det sagt vill jag ändå inte jämföra honom med den forne publikfavoriten Beye. Det vore nästan hädiskt. Men visst imponerade Zurab, som också ser ut att kunna slå bra inlägg med sin höger. Lovande.

Steven Taylor - 5
En solid insats av en solid back. Växer fram till något av en ledare i försvaret och skötte sig fläckfritt  i denna match. Gång på gång rensades Ipswichs höjdbollar iväg.

Fabricio Coloccini - 5
Colo sattes inte på några större prov, förutom när han på ett bra sätt löste en farlig situation då Enrique stod för en farlig bakåpassning.

Jose Enrique - 4
Enrique längtar nog tills Jonas är tillbaka, då de två alltid har ett fint samspel längs vänsterkanten. Här tog sig dock Enrique elegant fram ett par gånger. Synd bara att spanjorens inlägg är aningen ojämna. Stort minus i denna match var ett antal helt idiotiska hemåtpassningar som kunde ha resulterat i riktiga farliga lägen för Ipswich. Skärpning där.

Ryan Taylor - 5
Ett fint mål av Taylor och allmänt stabilt spel både framåt och bakåt.

Nicky Butt - 4
Så har vi Butt då... Första halvlek hann knappt starta innan han slog bort ett antal passningar, som någon av gångerna var nära att bli till kontringslägen för hemmalaget. Efter att matchen var död ebbades intensiteten ut till den grad att Butt inte längre utsattes för någon press. Så andra halvlek blev en komfortabel historia även för gamle Nicky.

Alan Smith - 6
Bollvinnaren och ja, faktiskt balansspelaren Smith har inte gjort en dålig match hittills den här säsongen. Killen är som klippt och skuren för denna fotboll. Frånsett de obligatoriska idiottacklingarna som kommer någon gång per match, så känns det tryggt att ha denne killer i en tillbakadragen roll på mittfältet.

Kevin Nolan - 7
En mittfältare som gör hattrick måste bara få fullt betyg! Vi visste att han hade målsinne sen tiden i Bolton, men det är först nu han visar upp det i Newcastle. Lagest meste målskytt denna säsongen är stundtals seg även i Championship men har en vilja och moral som räcker väldigt långt ibland. Det visade han definitvt i denna match. Matchens skata!

Nile Ranger - 5
Vi är många som har varit barnsligt förtjusta i Ranger ett tag nu. Och nej jag är inte alltför vinklad i min syn på honom, han HAR gjort ett bra jobb hittills. Stor, stark och bra på att hålla i bollen. Det syntes tydligt att han trivs bättre med en till renodlad anfallare bredvid sig. Nile slipper då lika mycket bevakning och får lite mer fritt spelrum. Dock måste han lära sig ta bättre löpningar och viktigast av allt givetvis: som anfallare måste man göra göra mål. Det är vad som räknas i slutändan. Igår var han mycket nära två gånger om.

Andy Carroll - 5
Prestationen var på samma nivå som Rangers, men bollbehandlingen vid mottagingar var ibland under godkänt. Helt ok insats av den unge Geordien trots allt.

Marlon Harewood - 4
Debutanten kom in när matchen redan var mer eller mindre död och hann inte uträtta särskilt mycket. Såg dock mer smidig ut än jag hade väntat mig och stod för en bra prestation i och med det tunga skottet på mål i slutet av matchen. Visade en glimt av potential.

Peter Lövenkrands - 4
Lövet har varit lite av en besvikelse så här långt om man jämför med hans prestationer förra säsongen. Han lär dock fortfarande inte vara riktigt matchtränad då han i sommar inte ens verkar ha tränat MED Glasgow Rangers utan bara ha använt deras träningsfaciliteter till egen träning. Dansken har större potential, men frågan är om han verkligen kommer helt till sin rätt ute på kanten?

Ryan Donaldson spelade för kort tid för att betygsättas.



Per Lidholm2009-09-27 22:06:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies