-
-

Straffmiss av Guthrie när Newcastle och QPR kryssade på SJP
Marlon Harewood brunkade in Newcastles kvittering, men man mäktade inte med något segermål trots en bra andra halvlek.

Newcastle hade chansen att öppna upp ett gap mellan sig och övriga konkurrenter i toppen av The Championship, men efter en skakig start och en missad straff räckte Marlon Harewoods första mål endast till en poäng denna onsdagskväll.

Efter de gynnsamma resultaten som tisdagens omgång i The Championship förde med sig hade Newcastle chansen att pila iväg från övriga konkurrenter i toppen. Ett gap på fem poäng kunde öppna upp sig vid seger mot QPR, och efter förra veckans överkörning av Ipswich var det mycket som talade för att man skulle kunna plocka hem alla tre poäng på onsdagskvällen. Uppgiften skulle visa sig innehålla bra mycket fler hinder än förväntat och tillslut fick vi nöja oss med en pinne, detta bland annat efter att Danny Guthrie sumpat en straff i första halvlek.

Startelvor

Newcastle; Harper – Enrique, S. Taylor, Khizanishvili, Simpson – Butt(Gutierrez), Guthrie(Lövenkrands), Nolan, Smith – Ranger(Harewood), Carroll

Avbytare, ej använda: Krul, Kadar, Donaldson, Geremi.

QPR; Cerny – Borrowdale, Gorkss, Leigertwood, Stewart – Routledge, Watson, Rowlands, Buszaky – Simpson(Taarabt), Vine(Faurlin)

Avbytare, ej använda: Heaton, Ramage, Ephraim, Agyemang, Pellicori.

Queens Park Rangers startade matchen i ett klart högre tempo än sina svartvita kollegor, och tog efter en otroligt skakig Newcastlestart ledningen med 0-1 redan i 7:e minuten. Ben Watson - på lån från Wigan - plockade upp en dålig rensning från José Enrique och avancerade innan han avlossade ett skott som via Steven Taylors fot letade sig in i nät bakom en ställd Steve Harper. Newcastles ovilja att våga attackera från start på hemmaplan visade sig kostsam direkt, och inte skulle det bli bättre.
Ett håglöst Newcastle fortsatte att spela utan inspiration, något som fick Alan Smith att koka. Den hårdföre innermittfältare gav anfallarna Carroll och Ranger en hård men uppmuntrande uppläxning för att få fart på anfallsspelet, men resultat från den båda ungtupparna uteblev. Istället var det Steven Taylor som i sedvanlig ordning skulle ge Newcastle en livlina när det såg som mörkast ut. Danny Guthrie slungade in en frispark som Taylor efter en väldigt dålig förstatouch lyckades skyffla mot mål. Väl där tog bollen på Mikele Legertwoods hand, och en välplacerad domare i form av Rob Shoebridge pekade på straffpunkten. Återigen var det Guthries fot som fick tala, men resultatet visade att det borde varit någon annan. En usel straff räddas av den före detta Tottenhammålvakten Radek Cerny och QPR kunde behålla sin 1-0 –ledning. Kevin Nolan, Andy Carroll och Nile Ranger hade alla hyfsade lägen att kvittera när Newcastle äntligen ökade tempot något mot halvlekens slut, men Londonlaget från Loftus Road kunde krypa in i sitt omklädningsrum med en relativt välförtjänt ledning när Shoebridge blåste av för halvtid.

Newcastle klev ut till den andra halvleken utan fansens motsats till favorit – Nicky Butt. Istället fick vi se kelgrisen på riktigt – Jonas Gutierrez – ta Butts plats och därmed göra comeback från den skada som hållit honom borta från spel sedan början av september. Efter en relativt händelselös kvart på den andra halvleken slängde Chris Hughton in nyförvärvet Marlon Harewood istället för en relativt anonym Nile Ranger. Strax därpå inledde Newcastle en vansinnig press där först Gutierrez och sedan Carroll vann varsin frispark precis utanför straffområdet. Den senare valde att slå frisparken själv men lyckades inte med mer än att pricka magen på Cerny som bekvämt kunde plocka in bollen i sin skopa.
Precis när pressen verkade avta slog blixten ned på St. James’s Park. Danny Simpson slog ett inlägg som Andy Carroll nickade mot mål. Bollen nådde så småningom Marlon Harewood lyckades ruffa in bollen. Harewoods första mål för Newcastle och 1-1 i den 70:e matchminuten.
Leigertwood, Buszaky och Damien Stewart hamnade alla i domarens bok under den andra halvleken för sina förseelser mot Alan Smith och Andy Carroll.
Med tre minuters övertid gjorde Newcastle en sista kraftansträngning i syfte att ta med sig alla tre poäng, men längre än en muskelinfluerad rusch av Marlon Harewood kom inte skatorna denna onsdagkväll. 1-1 och den första icke-segern på hemmaplan såg ändå Newcastle klättra till tre poängs marginal ifrån W.B.A i tabelltoppen.