Lagbanner

-

Återtåget fortsätter: Inför Newcastle - Bristol City

Då var det dags att ladda om. Efter den första missade tre poängaren på St. James’ Park den här säsongen är det återigen dags att visa vart skåpet skall stå. På lördagen är det nämligen Bristol City som ska försöka stå i vägen för det svart-vita återtåget.

Inför:
Bristol City gör sitt första besök på St. James’ på 14 år. Då gällde det Liga Cupen och slutade med en 3-1 förlust. Senast lagen möttes i Newcastle i ligaspelet var säsongen 1992-93. Även då slutade det med en seger för Skatorna. 5-0 blev det den gången. Det återstår att se om historien kan återupprepas.

Annars är lördagens match blott den 25:e lagen emellan. Newcastle har hittills 10 segrar, 8 oavgjorda och 6 förluster i mötena med Rödhakarna från Bristol. City letar fortfarande efter säsongens första borta seger men St. James’ Park lär de troligen gå bet.

Newcastle:
Form:
”Top of the table” och 13 poäng av 15 möjliga på St. James’ Park den här säsongen. Det var längesedan vi hade ett sådant fint hemmafacit och epitetet från våra glansdagar på slutet av nittiotalet ”The Fort” (eller fortet på svenska) kan nästan börja återanvändas. Enda orosmolnet formässigt får väl sägas vara onsdagens oavgjorda match mot jumbon Ipswich. Troligtvis var detta bara ett olycksfall i arbetet som borde kunna bortses och detta gör att hemmaformen i övrigt ser strålande ut.

Skador:
Chris Hugton har bekräftat att både Fabricio Coloccini och Joey Barton gör Shola Ameobi sällskap på skadelistan. Barton genomgick en fotoperation i onsdags och enligt Hughton så är det troligtvis slutspelat för Barton för i år men inte för säsongen.

Positivt är att Ryan Taylor nästan är helt frisk. R. Taylor kommer troligtvis testas sent på lördagen för att se om han kan spela.

Laget: (Trolig lagupställning 4-4-2)
I och med Coloccinis skada så tror jag på fortsatt förtroende för inlånade Zurab Khizanishvili som mittlås tillsammans med Steven Taylor. Man U-lånet Danny Simpson och José Enrique kommer troligtvis att flankera dessa.

På mittfältet tror jag att Jónas Gutierrez kommer att få spela från start. Gutierrez spelade en hel halvlek sist och borde vara frisk nog att kunna starta på vänsterkanten. Nicky Butt förpassas troligtvis till bänken. På högerkanten startar troligtvis Alan Smith eller Ryan Taylor beroende på hur frisk Taylor är. Spelar Taylor från start så kommer Smith troligtvis flyttas in i mitten och spela tillsammans med Kevin Nolan. I så fall förpassas även Danny Guthrie till bänken.

Längst upp Får vi säkerligen se Nile Ranger och Andy Caroll från start. Nyinlånade Marlon Harewood visade dock sist att han är en pigg joker att ha i leken. Det mesta talar ändå att det blir bänken från start Harewood.

Steve Harper
Danny Simpson - Zurab Khizanishvili - Steven Taylor - José Enrique
Alan Smith - Kevin Nolan – Danny Guthrie – Jónas Gutierrez
Nile Ranger - Andy Caroll

Bristol City:
Form:
På hemmaarenan Ashton Gate har Bristol mäktat med ett lika fint facit som vi. Dessvärre för City så har inte bortaformen varit lika lysande. Två oavgjorda och två förluster på fyra matcher är inget som borde skrämma motståndarna inför lördagens drabbning. Bristol City återfinns i tabellen precis under kvalsträcket p.g.a. sämre målskillnad än Sheffield U.

Skador:
Liam Fontaine för väntas vara tillbaka efter sin knäsdkada. Däremot är mittfältaren Paul Hartley och målvakten Dean Gerken skadad respektive sjuk. Bristol City verkar därmed ha allvarliga problem på målvaktsfronten eftersom förstekeepern, brasilianaren Adriano Basso, sedan tidigare är skadad och missar matchen. Den enda kvarvarande seniormålvakten är Stephen Henderson. 


HOWAY THE LADS
HOWAY NEWCASTLE UNITED

Adam Mallick2009-10-02 20:30:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies