Lagbanner
Barry Moat lägger officiellt bud på Newcastle
Är Keegans ersättningspaket även slutet på turerna kring Mike Ashley och Barry Moat?

Barry Moat lägger officiellt bud på Newcastle

Vi har hört den förut, men enligt flera engelska tidningar har Barry Moat under måndagen lagt ett officiellt bud på Newcastle United, efter att ha fått grönt ljus från Barclays. Detta innebär att det bara återstår för Mike Ashley att sanktionera försäljningen och aldrig mer visa sitt ansikte på SJP.

Såväl DailyMail som The Times och The Mirror skriver i morgondagens (läs tisdag) upplagor att Moat nu har lagt ett bud som matcher de £100m som Mike Ashley kräver för klubben. Det som nu återstår för Ashley är att godta budet och sälja, något som enligt spekulationer är något av ett dilemma för Ashley.

Efter att ha investerat runt £250m av sina egna pengar i klubben kan han nu som bekant ha fått för sig att behålla klubben till starten av nästa säsong i hopp om att vi går upp igen. Dennis Wise antydde i dagarna att detta är vad som problematiserar försäljningen, medan andra säger att det hela till stor del berott på Kevin Keegans rättsliga åtgärder, som bekant fick ett slut i veckan när Kevin fick rätt till £2m i ersättning.

Keegan talade med pressen efteråt och anklagade Wise för att vara den stora boven, då denne enligt Keegan ska ha försökt övertala Keegan att godkänna lånet av Nacho Gonzalez med hjälp av YouTube-filmer och motiverat värvningen med att det är "en gentjänst mot två sydamerikanska agenter".

Återstår att se hur denna oändliga saga fortlöper, men efter BBC:s rapporter i helgen som innehöll information om en eventuell upplösning till nästa helg så lever kanske hoppet igen.

Noa BachnerTwitter: @noabachner2009-10-06 01:19:12
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies