Lagbanner
Hemmasvagt Forest på tur
Ska Marlon sänka sin gamla klubb ikväll?

Hemmasvagt Forest på tur

Newcastle reser till Nottingham idag för att ta sig an Forest i The Championship. Ett Forest som inte direkt stormtrivts så här långt på hemmaplan efter endast två vinster samt tre förluster på de inledande fem hemmamatcherna i ligaspelet.

Efter en imponerande säsongsinledning ligger Newcastle inför helgens omgång i serieledning med tre poäng tillgodo på tvåan West Brom. Förhoppningarna är stora om att det försprånget åtminstone vidhålls då man nu ska bege sig till City Ground i Nottingham för möte med en av ligans sämsta hemmalag. Till Forest försvar kan man dock konstatera att de inför landslagsuppehållet var en av ligans formstarkaste lag med sina tre raka vinster. Den goda formen till trots så ligger de trots allt bara på en tionde plats efter elva omgångar är spelade tack vare att man inledde säsongen knackigt. Det är med andra ord oerhört svårt att säga vart vi har klubben.

Forest dras inte med många skador men anfallsstjärnan Robert Earnshaw och högerbacken Chris Gunter saknas. Hos motståndarna är läget mer ovisst. Steven Taylor, Nile Ranger, Jose Enrique och Marlon Harewood, som förövrigt är fostrad i Forest akademi, har alla dragits med småskavanker den senaste tiden men beräknas kunna spela. Det kommer däremot inte Joey Barton, Fabricio Coloccini och Shola Ameobi göra.

För er nostalgiker som minns vår senaste sejour i The Championship så är det minst sagt lägligt att hålla lite extra utkik kring Forest bänk. Billy Davies har nämligen med David Kelly i sin stab och vår gamle publikfavorit lär få en fin hyllning av de drygt fyra tusen bortasupportrarna.

Peter Holm2009-10-17 12:08:14
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies