Villa Lidköping - Bollnäs
5 - 4

Nottingham Forest - Newcastle 1-0
Dexter Blackstock (till höger) sänkte Newcastle.

Smekmånaden i Championship ser ut att vara över. Newcastle åkte på sin andra förlust i ligan när ett formstarkt Nottingham Forest vann med 1-0 på City Ground. Efter en bedrövlig första halvlek spelade skatorna upp sig i andra halvlek, men förgäves. Newcastle har nu tre raka matcher utan seger och åkte även på andra plats i ligan.

Landslagsuppehållet kom lägligt, då Newcastle inte bara drogs med skador utan även med dålig form. Två raka oavgjorda på hemmaplan och man hade hoppats att denna form hade vässats till ordentligt under uppehållet. Nottingham Forest med tre raka segrar i bagaget stod på tur och förväntningarna var höga. Efter nittio minuter besvikelsen total. Nåja, vi börjar från början.

Matchen sparkades igång och tre minuter senare hade Alan Smith dragit på sig sitt traditionsenliga gula kort. På den efterföljande frisparken fick Steve Harper ingripa direkt, då frisparken hittade Dexter Blackstocks panna. Nick på mål, men en bra räddning av Harper. Nottingham forcerade framåt i början, medan Newcastle mest agerade statister. Man började redan märka att formen före uppehållet verkade sitta kvar som betong under spelarnas skor.

Sju minuter in i matchen tvingades Harper till en ny räddning och i trettonde minuten kom matchens bästa chans hittills då farlige Blackstock nickade i stolpen. Forest löpte, vann boll, skapade lägen och kändes allmänt farliga. Newcastle första chans blev en bra sådan, då Marlon Harewood styrde en frispark från Ryan Taylor i stolpen. Det hade inte smakat fel med ett minst sagt oförtjänt mål där.

Newcastle höjde sig en aning och kom lite mer uppåt i banan, men snart tog hemmalaget kommandot igen. Skatorna hade hittills stått för en väldigt, väldigt loj insats där dålig inställning genomsyrade det intetsägande långbollspelet upp mot Andy Carroll och Harewood.

Pricken över i:et kom i första halvlekens fyrtiofemte minut då Nottingham tog ledningen.
Paul Anderson slog en djupledsboll som Blackstock, precis onside hann på före Smith. Blackstock var nu fri och placerade säkert in bollen lågt vid vänstra stolpen framför en utrusandes Harper. 1-0 till Forest och det var mycket välförtjänt

Detta var en bedrövlig första halvlek där inställningen hos bortlaget som sagt lämnade mycket i övrigt att önska. Vi ska nog vara glada åt att det bara stod 1-0 efter de första allt annat än lustfyllda fyrtiofem minuterna.

Bättring i andra halvlek? Svar ja. Newcastle började piggare och Peter Lövenkrands fick ett mycket bra skottläge vid straffområdesgränsen. Dansken brände dock läget rejält med en ballongboll över mål och upp på läktaren. Harewood visade efter en bedrövlig första halvlek framfötterna en aning mer och hade några halvlägen. Nottingham hade dock placerat näst intill samtliga spelare runt eget straffområde och täckte gång på gång Newcastle-skott som såg ut att kunna bli farliga. Det hela påminde ganska mycket om Danmark – Sverige förra lördagen.

Efter sextiotvå minuter kom Jonas Gutierrez in istället för en underkänd Lövenkrands. Förhoppningarna var höga på att den argentinske landslagsmannen skulle skaka liv i Newcastle på sin vänsterkant. Gutierrez verkade dock rejält jetlagad eller något liknande för han fick inte mycket alls att stämma. Några misslyckade skott upp i skyn var det mesta han bjöd på.

Tiden började bli knapp för ett pressande Newcastle och i den sextionionde slog Kevin Nolan in bollen i nät. Nolan hann jubla i en sekund innan han och vi andra insåg att han hade blivit avvinkad för offside. På reprisen ser man att det var på håret, men det var förmodligen ett korrekt beslut av linjemannen. Tyvärr. Nottinghams kompakta försvar var i det närmaste ogenomträngligt och Newcastle fick inte till några direkt heta chanser. Sju minuter före slutet banade Carroll väg för Nile Ranger, som efter tre minuter på plan nickade strax över. Ett läge där ynglingen möjligen kunde ha avslutat något bättre.

Domare Taylor lade till två minuters övertid och Gutierrez testade ett nytt skott som for långt över. Slutsignalen ljöd och ett stort segervrål spred sig över hela City Ground. Nottingham Forest – Newcastle 1-0.