Lagbanner
Hughton erbjuden permanent managerroll
Mike Ashley ser ut att bli kvar på Tyneside...

Hughton erbjuden permanent managerroll

Chris Hughton har själv uttalat sig i den lokala tidningen The Chronicle, där han medger att Mike Ashley förra veckan har har erbjudit honom en permanent managerpost i Newcastle.

Den "tillfällige" (ca fyra månader) managern Chris Hughton kan alltså komma att bli permanent manager i Newcastle. Han pratade med The Chronicle igår:

"I am honoured to be offered the job, we are still in negotiations, it is something we hope will get resolved.

"I've always felt that the manager's situation was an issue, but not the most important one.

"Getting results has been the most important thing.

"Once we have got Scunthorpe and Doncaster out of the way, we will have discussions with Derek Llambias.

"It will involve moving from caretaker to manager on a full-time basis.

"They have indicated to me that they want to turn it from a temporary role to a permanent one."
 

Spontan reaktion? Suck. Okej, Hughton har gjort det bra och tagit hand om ett lag som andra managers inte har velat röra med tång. Han har blivit Manager of the month i både augusti och september och Newcastle ligger tvåa i ligan. Men detta ser ut som en tydlig indikation på att Ashley absolut inte kommer att sälja klubben under säsongen. Detta är något som jag visserligen mer eller mindre hade slutat att hoppats på, men om Hughton utses till permanent manager så är det ytterligare ett bevis för att Ashley stannar.

Om detta blir verklighet så är det ett väldigt tveksamt beslut, där man kan undra hur pass långsiktig lösning detta är? Både Shepherd och Ashley har tagit konstiga beslut rörande managers under sina år och det här luktar väldigt mycket som den gången Glenn Roeder fick rollen som permanent manager.

Roeder sa precis som Hughton först att han inte var intresserad av att bli manager på heltid, men sakta men säkert efter ett gäng bra resultat var både han och ordförandes uppfattning en annan. Säsongen efter det fick vi det svart på vitt att Roeder inte räckte till.

Jag hoppas att Hughton, om han tar den permanenta rollen endast blir erbjuden ett kontrakt fram till säsongen slut. Missförstå mig rätt, all heder åt Hughton och jag respekterar den mannen mycket. Dessutom kan vi inte i vår position direkt välja och vraka bland managers där ute och vi förlorar troligen inget på att kalla Hughton för permanent manager istället för tillfällig. Vi har ju redan vant oss med honom vid rodret.

Om han däremot är tilltänkt att leda klubben under flera år och är vår manager manager i en eventuell Premier League comeback känns det som en ogenomtänkt och återigen kortsiktig lösning. Det skulle vara att ytterligare en gång sätta käppar i hjulet för oss själva.

Per Lidholm2009-10-20 10:10:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies