Lagbanner
Happy Days
Frågan är vad människan flinar åt...

Happy Days

Chris Hughton kommer att basa över Newcastle till 2011, St. James’s Park kommer inte att heta St. James’s Park länge till och Mike Ashley kommer att fortsätta sin långsamma, smärtsamma och hänsynslösa slakt av klubben. Det meddelade Newcastle på sin officiella hemsida igår.

Runt klockan 23 igår (tisdag) dök David Craig upp i SkySportsNews med ”breaking news” om Newcastles ägarsituation. En reklampaus senare hade han bekräftat våra farhågor om att försäljningen av klubben fallit igenom för andra gången på ett år, och att Chris Hughton tilldelats ett tvåårskontrakt som manager.

Derek Llambias säger i samma pressmeddelande att namnet på St. James’s Park nu är till salu samt att Ashley tänker pumpa in £20m i klubben för att lätta på den ekonomiska situationen.

När det återigen kändes som att klubben nått botten, tog Derek & Mike fram stora betongborren och fördjupade den allvarliga fraktur man redan orsakat klubben. Att – för det första – tillsätta Hughton på två år istället för ett är dumt ur en ekonomisk synvinkel. Missförstå mig rätt; Hughton förtjänar all respekt från varenda svartvit supporter i hela världen. Han har gjort ett makalöst jobb under vidriga omständigheter, och vunnit spelarnas respekt. Men han är ingen manager, utan en coach. Han må ha den befintliga truppens förtroende, men vad händer om/när vi går upp till Premier League igen? Vilken hungrig fotbollsspelare i Europa kommer att välja Hughtons ledarskap för att utvecklas vidare? Det kan mycket väl inträffa en situation där Hughton – förövrigt lika oprövad som Shearer – inte klarar jobbet och missar uppflyttning, ska han då sitta kvar ett år till? Dessutom kommer det med största sannolikhet inte att finnas några pengar för Hughton att röra sig med under varken januari-fönstret eller nästa sommar.

Att vår inkompetente ägare sedan har mage att försöka sälja namnet på arenan är bortom allt förnuft. Det är fullt förståeligt att det finns ekonomiska konsekvenser och bekymmer just nu, men Ashley riskerar förmodligen sin säkerhet om detta går igenom.

Den 33:e pungsparken från Ashley & Co på lite mer än två år. Hemma mot Peterborough lär en reaktion från publiken vara att vänta, frågan är – sorgligt nog - vad en supporter har att säga till om i dessa sammanhang.

Noa BachnerTwitter: @noabachner2009-10-28 11:22:04
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies