Lagbanner
Pancrate högaktuell - eller?
Nytt löv på ingång?

Pancrate högaktuell - eller?

Det råder lite delade meningar kring turerna mellan Pancrate och Newcastle. Den forne PSG spelaren var under föregående vecka på provspel på Tyneside och nu uppger diverse medier att han är klar för klubben. Andra uppger dock att inget beslut är taget ännu om hans framtid.

Fönstret öppnar snart, januari månad närmar sig med stormsteg. För Newcastles del har vi ännu ingen aning om vad det innebär. Återigen har ordförande Llambias varit ute och pratat om att truppen ska förstärkas och inte försvagas men varför ska vi tro honom? Sedan Mike Ashley tog över klubben har man ständigt sålt för mer än vad man köpt i varje transferfönster. Så varför tro på annat denna gång?

Med det i åtanke bör ryktena kring Fabrice Pancrate knappast avta. Den tjugonioårige fransosen var under föregående vecka på provspel hos Newcastle under tre dagars tid. Därefter rapporterades det I fransk media att han bara var formaliteter ifrån att bli klar för Tynesideklubben. I öriket var de dock inte lika övertygade om att en övergång blir av. Det sägs istället att klubben just nu sitter och funderar över om man ska skriva kontrakt med yttermittfältaren som tidigare denna säsong fick sparken av PSG.

Som spelare tycks han likna Lövenkrands vid spelstilen och att han, likt dansken, kan lira både ute på kanten och uppe på topp. Hans främsta egenskaper tycks vara hans snabbhet och huvudspelet. Att han dessutom är en teknisk spelare gör honom inte mindre attraktiv men likt Löven tycks han inte vara någon notorisk målskytt. Frågan är därför om han verkligen är något att ha? Personligen kan jag tycka att vi förvisso saknar snabba spelare i truppen men ska man värva en till offensiv kraft borde han väl ändå vara lite mer av en måltjuv? Vi har ju trots allt inte haft någon av värde att förlita oss på de senaste åren sedan Shearer lagt skorna på hyllorna. Det vore skönt med en ny. Eller?

Det råder fortfarande lite osäkerhet kring spelaren men han passar onekligen in under kategorin som typiskt Ashley nyförvärv nuförtiden, dvs billig och medioker. Nåväl hans agent gick i dagarna ut och sa att han skulle återvända till Tyneside under gårdagen så vi får helt enkelt avvakta och se när/om han blir klar för klubben.

Peter Holm2009-11-17 08:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies