Lagbanner
Spelarbetyg från matchen mot Preston
Matchens skata.

Spelarbetyg från matchen mot Preston

Här kommer spelarbetygen från matchen mot Preston. Betygsskalan för denna säsong kommer att vara 1-7, där siffrorna motsvarar följande prestationer: 1 - Usel 2 - Mycket dålig 3 - Dålig 4 - OK 5 - Bra 6 - Mycket bra 7 - Fantastisk

Steve Harper – 5

Harper känns som ett säkert och stabilt kort i mål och stod utan att sättas på alltför stora prov för en bra insats. Kan välförtjänt stoltsera med ytterligare en nolla i protokollet.

Danny Simpson – 4

Preston kom några gånger runt på kanten, men Simpson kändes överlags pålitlig på sin högerbacksposition. Det vore dock att fint se honom ta lite fler offensiva löpningar längs sin kant, men frågan är om han har kvalitet nog för det. 

Steven Taylor – 5

Stod för en mer eller mindre felfri insats. Vi får bara hoppas att vår viktigaste back nu håller sig skadefri i fortsättningen.

Fabricio Coloccini – 5

Gjorde en jämnbra prestation med Taylor. Nothing more, nothing less.

Jose Enrique – 5

Har tagit sig fram betydligt mer i offensiven i andra matcher, men imponerande återigen med sin speed och styrka i det defensiva spelet. Ser även ut att faktiskt kunna läsa spelet hyfsat bra.

Danny Guthrie – 4

Jag skulle nästan kunna ge Danny en trea, men han stod trots allt för inlägget som ledde till segermålet. Guthrie trivs helt klart bäst centralt i banan, där det också var meningen att han skulle spela. Fick flytta ut på högerkanten i och med R Taylors sena skada och var från den positionen mer eller mindre osynlig. Guthrie blandar och ger alldeles för mycket och stod för ett par idiotiska passningar som ledde till lägen för Preston. Kvaliteter finns där men har han psyket för att utvecklas ännu mer?

Alan Smith – 5

Gjorde återigen ett gediget jobb på mittfältet. Måste dock lugna ner sig ibland, då vi inte har råd att ha honom avstängt i var och varannan match. 

Kevin Nolan – 5

Nolan var helt ärligt väldigt osynlig överlag och hade det inte varit för målet hade jag garanterat gett honom en fyra. Nu flyttades han visserligen ner från sin släpande anfallsroll till innermittfältet där han på äkta Newcastle-manér blev tvungen att mest kötta på i det tysta. Nolan har dock visat sig vara en riktig måltjuv och stod på nytt för ett ovärderligt segermål.

Jonas Gutierrez – 6

Jonas brände som vanligt några lägen, men den här matchen var en rejäl urladdning från vår evigt löpande yttermittfältare. Oavsett om hans prestationer inte alltid leder till något, så skapar han ständig oro och drar på sig bevakning. Det fanns ett läge i matchen där han dribblade sig förbi en spelare och sen stoppades upp av tre Preston-spelare som samtidigt omringade honom. Han borde själv ha satt läget på övertid, men skapade å andra sidan ett gyllene läge då han tog en 80-meters löpning på vänsterkanten och sen spelade in bra boll som någon annan (var det Harewood eller Ranger?) lyckades sabba. Det är kanske många som inte håller med, men Gutierrez  hundraprocentiga offervilja i denna match gör honom till Matchens skata.

Marlon Harewood – 3

Oinspirerad, orörlig och loj. Suck. Slog en del smarta passningar emellanåt och drar på sig en del markering, men det här är en spelare som inte bryr sig om Newcastle och endast är här för egen vinning. Vad han nu vinner på att med sin dåliga inställning gång på gång stå för mediokra insatser och visa att han inte ens räcker till i The Championship?

Andy Carroll – 4

Fick inte ut alltför mycket. Carroll är ingen spelare som skapar lägen själv utan är beroende av bra bollar från mittfältarna. Och det vet vi ju hur det brukar vara med den saken. Med facit på hand kändes bytet av Carroll inte alltför fel, då han är en viktig stomme i detta lag och kan behöva lite vila innan ytterligare matcher.

Nile Ranger – 4

Ranger visare återigen tecken på styrka, men avsluten vill inte riktigt gå vägen. Hade ett farlig skott utanför och ett svagare skott rakt på målvakten. Så länge Ranger gör ok ifrån sig spelmässigt så kommer han att få fler chanser, men killen behöver snart ett mål innanför skjortan.

Tamas Kadar – 4

Kadar börjar få mer och mer speltid i Newcastle och gjorde inte bort sig igår heller. Såg stundtals lite valpig ut, men gjorde helt okej ifrån sig under sin halvtimme på plan.

Peter Lövenkrands spelade för kort tid för att betygsättas.

Per Lidholm2009-11-24 18:40:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies