Lagbanner
Svanarna på besök
Dags för en "gammal favorit" att återvända till spel?

Svanarna på besök

Serien rullar vidare och för Newcastles del innebär det hemmamöte med Swansea City.

Gästerna från Wales har hittills överraskat positivt, och ligger på en fjärde plats för tillfället, åtta poäng efter serieledarna NUFC. 

Man har bland annat elva matcher i rad utan förlust och senast besegrade man Derby med 1-0 och klättrade därmed upp till nuvarande kvalplatsen. 

Swansea har frågetecken för sin lagkapten Garry Monk. Dessutom dras Mark Gower och Stephen Dobbie med småskador men bör kunna komma till spel imorgon. Nyförvärvet från Sheffield United, David Cotterill, väntas starta mot Newcastle. I övrigt inga större omkastningar mot laget som mötte Derby.

För Newcastle ser det numera sportsligt bra ut med serieledning och många viktiga uddamålssegrar. Bakom resultaten döljer sig dock ett inte allt för bra spel och i många matcher har det känts som om motståndarens brist på kvalité snarare än Newcastles egna förmåga banat väg för segrarna.

Poängen är dock det viktiga och i det avseendet har Newcastle imponerat på alla sätt och vis då man är obesegrade i år hemma på St James’ Park.

Inför morgondagen är Zurab Khizanishvili tillbaka efter sin avstängning medan det på minuskontot är frågetecken för Ryan Taylor, Andy Caroll och Danny Simpson. Nicky Butt, Joey Barton och Haris Vuckic missar definitivt matchen medan Shola Ameobi som är tillbaka i träning möjligen kan ta plats på bänken. 

Historiskt sett så har inte lagen mötts särskilt ofta. Det senaste mötet var i FA Cupen 1994/95 då vann Skatorna med 3-0 efter ett Hattrick av Paul Kitson.

Matchen börjar 16:00 imorgon lördag 28/11.

Joakim Johnson2009-11-27 21:50:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies