Sjätte raka...
Löven målade igen i Newcastles sjätte raka vinst.

Newcastle United går som ett tåg genom The Championship. I lördags tog man sin sjätte raka vint och har därmed sett till att gapet ner till kvalplatserna växer sig allt större.

I gårdagens match var det Watford som var på besök på Saint James Park. Gästerna var också oförkämt nära att göra mål när deras tvätt äkta Geordie Danny Graham kom fri, rundade Harper, för  att sedan skjuta ett skott som Steven Taylor i grevens tid räddade på mållinjen.

I den tjugonde minuten tog dock hemmalaget ledningen när Harewood jagar ner sin motståndare, blockerar en rensning och således lyckas friställa Peter Lövenkrands som bara kunde raka in ettan.

Överlag var halvleken jämn med ett par chanser åt vardera håll men det var gästerna som återigen var närmast att göra nästa mål i denna halvlek. Ungefär fyrtio minuter in slogs en långboll som missbedömdes av det svartvita försvaret och friställde Helgusson. Islänningen for in mot mål. Harper lyckades dock utmanöverar den gode Heidar genom att styra ut hans avslut med kvalificerad fotparad.

I början av den andra halvleken kom odsen att ändras drastikt då hemmalaget plötsligt fick Kevin Nolan efter det att han dragit på sig sitt andra gula kort i matchen.

Något massivt övertag för bortalaget kom aldrig men dock ett par ströchanser. Cleverley stod för en av dessa när han fick bollen utanför straffområdet. Han fintade sedan bort sin gubbe och avlossade ett skott som tvingade fram en räddning från Harps. Harper tvingades stå för en ny fotparad dryga fem minuter senare när Graham fick en perfekt genomskärare.

I den åttiotredje spelminuten kom sedan avgörandet när nyinbytte Fabrice Pancrate drev bollen in i Watfords straffområde. Där blev han omgående omringad av två motståndare när han stannade upp lite. Chansen såg ut att rinna ut i tomma intet med andra ord men den finurlige fransmannen vände tillbaka i banan och lyckades lirka sig förbi de båda försvararna. Han sköt sedan med vänsterfoten ett hårt skott som for rakt upp i ribban och sedan i mål.

Matchen slutade sedan 2-0 och innebar att Newcastle nu vunnit sex raka matcher. Avståndet till kvalplatserna utökades också från åtta- till nu tio poängs marginal. Samtidigt kryssade West Brom borta mot Derby så vi har nu dessutom fyra poäng tillgodo på dem. Det var med andra ord en väligt framgångsrik helg.