2 - 4

Matchrapport: Coventry - Newcastle
Shola is back!

Onsdagskvällens vinst var den sjunde raka för Newcastle.

Newcastle utökade sin ledning i Cola ligan till sju poäng över tvåan West Brom efter 20 spelade omgångar. Med ny bortamatch redan på lördag mot Barnsley. Shola Ameobi var tillbaka efter skadan och fick starta tillsammans med Fabrice Pancrate som gjorde sin första match från start i klubben.

Matchen

Det var ingen välspelad match på Ricoh Arena men det vi har lärt oss i denna liga är att vinster i dåligt spelade matcher är oerhört viktiga. Båda lagen började trevande med många felpass och långbollar till intet. De svartvita var illa ute i början och en mycket bra Steve Harper räddade Leon Best farliga skott upp i ribban och Michael Mcindoe efterföljande nick tog i stolpen. Newcastle spelade upp sig och kunde med inte alltför stor insats av domare Hegley haft både en straff när Shola fälldes och ett rött kort när Lövenkrands fri drogs ner. Vi fick inget av det och inte ens en frispark i den sista situationen, mycket märkligt.

Det såg ut att gå mot en mållös första halvlek när på tilläggstid Ameobi får ett inspel, vänder runt och drar in 1-0 med vänstern. Mycket skönt att gå in i halvtid med ledning och härligt att Shola får göra sitt 6e mål för säsongen direkt efter skada, speciellt med tanke på inledningen han hade.

Andra halvlek drog igång med att Newcastle blev försiktiga, backade hem och Coventry pressade och hade mycket boll på vår planhalva de inledande 15-20 minuterna. Tack vare fina räddningar av Harper och ett mycket stabilt mittförsvar med Taylor och Coloccini hölls bollen ute. Efter denna press kände Hughton att något behövde hända, två byten i 65:e minuten. Harewood och Ranger in, Ameobi och Lövenkrands ut.
Tio minuter senare såg Ranger ut att äntligen få göra sitt första mål i A-Laget, men inspelet från Harewood som bara skulle styras in i mål lyckades på något vis bli till en hörna. Han behövde dock bara vänta 5 minuter till. Jose Enriqué slog sin andra assist för matchen när han med ett lågt inlägg hittade perfekt på Rangers fötter och 2-0 var ett faktum. United höll tätt och 12e nollan för säsongen var spikad.