Lagbanner
2017-01-11 02:00

Nashville - Vancouver

Inför Newcastle – Middlesbrough
Taylor nickar in 1-1 i vårens derby, världens girigaste fotbollsspelare tittar på.

Inför Newcastle – Middlesbrough

Newcastle har chansen att klättra 20 poäng före sin rival i nordöst när man välkomnar Middlesbrough till St. James’s Park. Matchen ryktas vara på väg att bli uppskjuten med det rådande snöovädret som orsak, men än så länge har inget beslut tagits. Därför förmodar vi att ångvälten fortsätter att plocka poäng i toppen av The Championship

Efter att Newcastles segersvit på 7 raka matcher till slut upphörde förra helgen har det varit en relativt tyst vecka. Inga nya skador hos svartvitt, men fortfarande saknas Joey Barton och Haris Vuckic. Andy Carroll är avstängd efter att ha plockat på sig sin femte varning mot Barnsley, och dessutom är Zurab Khizanishvilis låneperiod slut och han har återvänt till Blackburn. Newcastle är fortfarande obesegrade på hemmaplan denna säsong, och kommer inför en förväntad storpublik att gå in som klara favoriter under söndagen.

”Boro” saknar Jeremie Aliadiere, Adam Johnson, Didier Digard och Seb Hines. Dessutom är Sean St. Ledger tillbaka i Preston efter lån och Chris Riggott ett frågetecken. Tunga avbräck för Strachans lag som mäktat med en seger, ett kryss och fem förluster efter tränarbytet. Kris för Middlesbrough kan sägas. Boro har dessutom endast två segrar ur sina tio bortamatcher, den senaste kom i lagets förra resa, till QPR.

Matchen

Matchstart: 14.00
Domare: Kevin Friend

Troliga startelvor:

Newcastle: Harper – Enrique, Taylor, Coloccini, Simpson – Gutierrez, Smith, Butt, Pancrate – Nolan – Harewood

Middlesbrough: Jones – McMahon, Wheater, Pogatetz, Williams – Yeates, O’Neil, Osbourne, Arca – Bent, Kitson


Kommentar 

Likt många andra matcher känns detta som ännu en dag på jobbet. Eftersom Middlesbrough halkat efter så förvånansvärt mycket känns det inte ens som en särskilt svår uppgift. Hur oinspirerat det än kan låta med Harewood som ensam anfallare och Nolan som släpande, så gör vi mål i varje match på ett eller annat sätt, och hur darrigt i princip samma försvar än såg ut i våras, så har vi hållit tätt i 11 matcher denna säsong. Därför lär inte heller Boro bli en övermäktig uppgift. Derby-gnistan finns aldrig riktigt där i dessa matcher, med undantag för domedagsmatchen som vi vann med 3-1 i våras, så det lär inte heller bli någon faktor att oroa sig för. Tips: 3-1 med Nolan, Harewood och Ranger som målskyttar.

Noa BachnerTwitter: @noabachner2009-12-20 10:36:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies