Lagbanner
Redaktionen reflekterar: Januari
Det tycks som att Simpson imponerat tillräckligt för att värvas permanent... Eller har han verkligen det? Åsikterna går isär om den inlånade högerbacken från Manjoo.

Redaktionen reflekterar: Januari

Så här på julafton återinför vi på redaktionen en gammal favorit som julklapp till er läsare... Det är dags för oss att reflektera igen och ämnet som får oss att gnugga våra geniknölar är inget annat än det stundande Januarifönstret.

Det är snö ute och världens vackraste fotbollsklubb cruisar igenom The Championship på ett obarhärtigt vis, lämnandes sina motståndare långt efter sig... Men januari månad när mar sig med stormartade steg med oviss utgång för klubbens öde. Vi vet nämligen inte alls vad som kommer att ske den månaden men en sak är i alla fall säker. Folk gillar att tycka till om dessa hektiska perioder om året då fotbollsspelare, åtminstone påstås, säljas hejvillt till höger och vänster och vi på NUFC redaktionen vill inte vara sämre än någon annan. Så sätt er ner i farmorsfåtöljen, slurpa i er glöggen och låt oss stå för julnöjet för detta år med våra (hobby)expert åsikter...


1. Januari stundar och många är vi med åsikter om vad som kommer behövas. Vad är din åsikt?

Tim: Jag tycker det största orosmomentet inför januari är om vi kommer förlora en eller flera spelare, enligt mig behöver vi inte ha in så mycket nytt, kanske något lån isf. Men det viktigaste är att vi får behålla de spelare som finns i truppen nu och som har kommit in på det "vinnande spåret". Jag hoppas själv att de  känner att vi kan gå upp denna säsongen och vill spela med Newcastle i Premier League nästa säsong. Jag tänker Enrique, Jonás, Colo etc. Behåller vi truppen vi har idag genom Januari är jag mycket nöjd.

Per: Det pratades mycket före säsongen om att vi hade en alltför tunn trupp för att hänga med i den absoluta toppen, men så har det ju som bekant inte blivt. Vi lyckats slippa överdrivet många skador och truppen har inte alls sett för tunn ut hittills. Men mycket återstår och jag anser att vi främst måste få lite mer bredd i defensiven. En stabil mitback som vid behov kan ersätta till Coloccini och S. Taylor behövs. I en perfekt värld skulle man även önska sig två back ups på ytterbacksplatserna. En till höger och en till vänster. Jag utgår här från att Simpson köps eller förlänger sitt lånekontrakt. Ifall Ferguson kallar tillbaka Simpson i januari har vi visserligen R Taylor. En till snabb ytter med bra inlägg vore inte heller helt fel. Inte heller den där playmakern på innermittfältet som vi så länge har skrikit efter. Men prio nr. 1 borde vara att bredda försvaret.

Noa: Vi behöver uppbackning på försvarsfronten. Matt Kilgallon vore bra som komplement till Colo och Taylor, samt någon att ha bakom Simpson, då Ryan Taylor inte är att lita på försvarsmässigt. Kadar räcker som back-up till världens bästa Enrique. Med Pancrate har vi tillräckligt med yttrar för nu, speciellt som Guthrie gör det bra där också. Upfront beror mycket på om Harewood stannar, gör han inte det vore det intressant med ett lån där också. Överlag tycker jag att vi ska behålla nuvarande trupp och stabiliteten som infunnit sig. Väldigt bra om Ranger/Vuckic etc. kan få speltid i vår också.

Peter: En ny högerflank vore inte fy skam. Okej. Danny Boy gör det bra där ute och leder vår interna assistliga men han kommer aldrig få lika god tid på sig i Premier League och enligt mig så bör vi ha det i åtanke. Därför ser jag hellre en renodlad högermittfältre där ute och att vår lille scouse flyttas in centralt. Sedan skriker vi efter en mer offensiv högerback. Herr Simpsons imponerar inte offensivt även om hans mål var lite utav en läckerbit. I övrigt vore det inte fel med en mittback till.


2. Vad tror du sedan att vi får?

Peter: Med tanke på att vi sålt för mer än vi värvat under samtliga fönster som Ashley varit ägare under så är det enda rimliga att ingen värvas, två lånas in och att 2-3 högavlönade (hoppas på Geremi och Butt) säljs. Jag tror i alla fall inte att någon inhandlas för vi har helt enkelt inte råd.

Noa: Jag tror att Kilgallon är så gott som klar, vilket är bra. Räknar utöver det med 1-2 lån beroende på vem som lämnar.

Per: Jag blir ärligt talad bara lättad så länge inga spelare säljs. Man vet aldrig vad herr Ashley har i kikaren. Det enda som verkar kunna hota automatisk uppflyttning just nu är om spelare som Enrique, Gutierrez, Nolan och Smith säljs i januari. Mina förhoppningar är först och främst att behålla alla spelare, men jag förväntar mig inte längre någonting alls från Ashley.

Tim: Hoppas och tror att det inte blir alltför mycket action utan att vi lånar någon spelare och ingen går.


3. Till sist såg vi Zurab nyligen lämna klubben efter det att hans lånekontrakt gått ut. Kring årsskiftet gör även Simpsons och Harewoods motsvarigheter detsamma. Tycker du de ska hänga med ut genom dörren eller ska de värvas permanent?

Noa: Danny Simpson vore en vettig värvning till rätt pris. Han är ingen jättebra högerback, men gör sitt jobb och vi har varit med om väldigt mycket värre på den positionen (Ramage, Carr, Edgar, Griffin trots sina legendariska mål mot Juventus och Charlton). Simpson kommer inte att räcka till som förstaval om vi ska vara ambitiösa i Premier League, men som truppspelare är han fullt duglig. Ang. Harewood vore det väldigt dumt att värva honom. Han får gärna stanna säsongen ut, men vi vet alla att han inte kommer göra någon glad på en högre nivå. Skjut oss till Premier League och skriv på för Hull, vore perfekt.

Per: Simpson bör värvas permanent. Frågan är om han håller som startback i Premier League. Men om Man Utd är redo att sälja så ska vi göra det. Simpson har trots en svag offensiv visat tillräckligt med kvalitet för att få stanna.

Tim: Tycker Simpson ska behållas, Harewood tycker jag inte är värd att satsa på i en framtida Premier League trupp men gärna lånad säsongen ut.

Peter: Ingen av de är aktuella i min bok. Jag har inget emot om deras lån förlängs säsongen ut men ingen av dem är av Premier League klass så det är bara säga tack men nej tack till permanenta övergångar. Vi har inget att tjäna på det helt enkelt. Framför allt Simpson förstår jag inte riktigt vad övriga i redaktionen ser i. Han har känts habil i defensiven och medioker i offensiven denna säsong och det är alltså i The Championship. Hur skulle han då klara sig nästa säsong när han ställs mot några av världens bästa vänsterspringare? Sen så har han ju spelat hos de onämnbara så nej jag vill då rakt inte ha med honom att göra i framtiden. Det vore pinsamt om vi ställde upp med Simpson som högerback i derbyna nästa säsong. Det vore som om vi öppet accepterat att "de dära" gått om oss och det är fullständigt oacceptabelt. Så nej tack till en mackem reject. Fast iofs de har ju Bardsley där så det kanske inte finns så mycket för de att skratta åt i dagsläget...


Så nu har vi fördrivit fem minuter av er jul... Se nu till att fördriva fem minuter till på forumet när ni besvarar dessa frågor själva eller fullsändigt ratar/hyllar våra åsikter.


Och ja juste: GOD JUL på er kära skatvänner!

Peter Holm2009-12-24 08:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies