Lagbanner
2017-01-08 02:00

Arizona - NY Islanders

Inför Sheffield Wednesday - Newcastle
Sista matchen i Newcastletröjan för Harewood

Inför Sheffield Wednesday - Newcastle

Det är annandag jul och för alla fotbollsälskare är det, som traditionen bjuder, full omgång i det engelska ligasystemet. För The Toon är det onsdagslaget från Sheffield som ska bjuda på motståndet och för oss fans är det bara att hoppas en riktigt fin försenad julklapp att njuta av.

Förra veckans underbara derbyseger satt väldigt fint och allas förhoppningar är nu att den svart-vita maskinen ska fortsätta ånga på. Newcastle Uniteds VD, Derek Llambias, gjorde i veckan ett uttalande om hur nöjd både han och styrelsen, med Mike Ashley i spetsen, var över det jobb som Chris Hughton och Colin Calderwood hittills har presterat. Llambias passade även på att betona hur engagerad och hur fast besluten Ashley är om att ta klubben tillbaka till Premier League. Personligen tvivlar jag starkt på Ashleys ”engagemang” och jag tror snarare att anledningen till att Ashley skulle vilja se oss i PL nästa säsong är att klubben skulle kunna bli lite mer attraktivare för eventuella köpare och kunna säljas lite dyrare.

Vad gäller januaritransferfönstret så sa Llambias följande:

We don’t envisage anyone leaving in January because we want to make sure Chris has the players he needs to get us back up.

Chris has given us things to work on in January in terms of signing players – and we are trying to make those things happen.

We will have to see, but we want to help and Mike will put the money in to help if Chris feels that it gives the club a better chance of returning to the Premier League.

Vad nu detta innebär återstår att se men mitt tips till alla er som hoppas på permanenta nyförvärv är att inte hoppas på för mycket. Dock kommer troligtvis nya lån bli aktuella eftersom Zurab Khizanishvilis låneperiod är avslutad samt att både Danny Simpson och Marlon Harewood kommer lämna oss inom kort. Dessutom kommer Geremi att representera Kamerun i afrikanska mästerskapen under januari månad vilket kommer att tunna ut spelartruppen än mer.

Med detta sagt så har vi kommit till dagens lag.

Joey Barton är långtidsskadad sedan tidigare och kommer inte att vara aktuell. I övrigt tror jag på samma laguppställning som i derbysegern mot Middlesbrough. Lite frågetecken möjligtvis för Alan Smith och Shola Ameobi. Bägge har haft problem med anklarna från just derbymatchen. Skulle inte Smith kunna spela så är de mest troliga alternativen att Guthrie tar ett steg in på mittfältet och ersätts av antingen R. Taylor eller Pancrate på högerkanten alternativt att Nicky Butt kommer in från start och tar Smiths position rakt av. Skulle det senare inträffa så skall det bli mycket spännande att se om Brasse-Butt kan bjuda de tillresta Newcastlefansen på en lika fin(?) cykelspark som senast. För er som missade detta hysteriskt roliga tilltag så tycker jag att ni ska spana in klippet på youtube genom att klicka på länken här.

Skulle inte Ameobi kunna starta på topp så är Andy Caroll tillbaka efter sin avstängning och säkert mer än redo att bilda anfallspar med Marlon Harewood. Harewood gör för övrigt sin sista match i Newcastletröjan innan han återvänder tillbaka till Aston Villa. Huruvida lånet förlängs eller inte återstår att se.

Sheffield W sparkade i förra veckan managern Brian Laws efter en svit på åtta raka matcher utan vinst. Den tillfälliga vikarierande duon bestående av Sean McAuley och Steve Watson fick dock ingen vidare start på jobbet. Förlusten med 2-0 hemma mot Swansea i lördags gör att man tillsammans med Middlesbrough och Plymouth är seriens sämsta hemmalag med två vinster, tre oavgjorda och hela sex förluster på elva matcher, på klassiska Hillsborough. Dessutom kan det tilläggas att Wednesday inte gjort ett enda mål på de senaste spelade 617 minuterarna. Sist laget nätade var i 2-1 förlusten mot QPR i början av november.

Sheffield W får tillbaka Michael Gray som missade lördagens match p.g.a. sjukdom. Detta gör att den enda spelaren på ugglornas skadelista är långtidsskadade Tommy Miller. Utöver Miller så har McAuley och Watson hela truppen till sitt förfogande.


Matchen:

Matchstart: 13.45
Domare: Stuart Attwell

Troliga startelvor:

Sheffield W: Grant - Buxton, Wood, Purse, Spurr - Gray, Potter, O'Connor, McAllister - Johnson, Tudgay

Newcastle: Harper – Enrique, Taylor, Coloccini, Simpson – Gutierrez, Nolan, Smith, Guthrie – Ameobi, Harewood

Resultat senast lagen möttes: 1-0 (Ameobi), (2009-08-19 @ St. James’ Park)

Kommentar:

Newcastle ligger etta i tabellen och ser mycket stabila ut för tillfället. Det enda som skulle kunna tala emot en bortaseger idag är Newcastles tradition vad gäller bortamatcher på just annandagen. Av de senaste 13(!) matcherna som Newcastle har spelat på bortaplan under annandagen så har man inte lyckats kamma hem en enda seger. Den senaste segern kom säsongen 1988/89… på Hillborough mot Sheffield W.

Tradition i all ära men på pappret skall matchen redan vara avgjord. Newcastle besitter både mer talang och kvalitet än sina motståndare samt att Sheffield W:s hemmaform talar sitt tydliga språk.

Jag tror på bortaseger med 2-0. Harewood och Nolan som målskyttar.

Adam Mallick2009-12-26 11:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies