U18: Adam Campbell hjälte i derbyt

Newcastles U18 tog sin femte seger för säsongen när man besegrade Sunderlands motsvarighet med 4-0 under lördagen. Stor hjälte var löftet Adam Campbell med tre assist och ett mål.

Det var efter en trevande och jämn första halvlek som Campbell fick saker att hända. Först serverade han Ryan McGorrigan till 1-0 med en delikat djupledsboll. Därefter rann Campbell iväg och serverade Michael Hoganson som bara hade att bredsida in bollen i öppet mål till 2-0.

Campbell fortsatte sin show genom att servera målsprutan JJ Hooper till 3-0, men han sparade det bästa till sist. Efter att ha snappat upp bollen - någon minut efter 3-0-målet - på egen planhalva, dansade sig Adam Campbell igenom Sunderland från egen planhalva innan han stormade in i boxen och JJ Hoopers läge till trots skruvade in 4-0 och ett välförtjänt mål.

Segern var U18:s första derbyseger på hemmaplan på tre år. Det var även en form av islossning för storlöftet Campbell, som bara mäktat med ett mål tidigare under säsongen och själv uttryck bekymmer över sin form. Joe Joyce var full av beröm efter matchen och Campbell själv säger till officiella hemsidan att dagen var den bästa i hans liv. Vi får hoppas att utvecklingskurvan och formen fortsätter att peka uppåt för den kortvuxne 16-åringen, och att Campbell lever upp till sin påstådda potential. I så fall kan vi ha en riktigt intressant yngling på gång.

Noa BachnerTwitter: @noabachner2011-10-02 22:14:13