Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-09-19 18:45

Milan - Newcastle
0 - 0

Inför AC Milan - Newcastle

Inför AC Milan - Newcastle

Äntligen är vi tillbaka där vi hör hemma.

Dags för första gruppspelsmatchen i Champions League, äntligen säger jag bara. Jag skriker ut det precis som Gert Fylking gör när Astird Lindgren inte vinner nobelpriset i litteratur.
Newcastle hamnade i svårast möjliga grupp i gruppspelet och finns det något bättre än att ta sig an en riktig utmaning. Skatorna kan bli hjältar vid avancemang, något som flera journalister inte alls ser som omöjligt. 
AC Milan står för motståndet, på den klassiska San Siro, i det klassiska Milano, i det klassiska Italien.
Ett kärt återbesök för sommarens statement signing Sandro Tonali som köptes in från just AC Milan.
Det är ett vingklippt Milan som kommer till spel, ett lag som nyligen förlorade Milanoderbyt mot ärkerivalen Inter.
Sandro Tonalis medverkrkan verkar inte trolig då han har dragit på sig en lårskada och tvingades vila i vinstmathen mot Brentford. ÄVen matchen mot Milan ser mörk ut att medverka i.

Newcaste får klara sig utöver Tonalis bortfall, även utan Joelinton som ådragit sig en knäskada av lindrigare typ och därför tvingas även han att vila. Joe Willock, Emil Kraft är två andra namn som varit på skadelistan en längre tid. Rehabliteringen har gått bra för Kraft som nu är tillbaka i träning men för närvarande långt ifrån spelklar. Willock gick från en skada till en annan och anses inte vara spelklar.

Dagen innan har börjat med tusentals bilder på Magpies i Milano. 4000 biljetter var allt som Newcastle tilldelades för sina fans men långt fler än så befinner sig i Milano och lokala ölhaken lär inte ha några problem med att sälja drycker.

Eddie Howes Newcastle har inte börjat perfekt men faktu är att vi just nu står på lika många poäng som under föregående säsong, men då hade vi inte mött 4 av do förväntade 7 topplagen.


TV: CHAMPIONS LEAGUE 2023/24 - GRUPP F
 

Johannes Lindholm2023-09-18 19:12:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies