Lagbanner
Inför Brentford - Newcastle

Inför Brentford - Newcastle

En vinst mot det svårbesegrade Brentford vore varmt välkommet då vi har en match mindre spelad än Tottenham Spurs

Newcastle gästar högt flygande Brentford.
Sedan ankomsten till London för onsdagens match mot West Ham så har laget stannat i London och ska nu ta sig ann den på förhand svåra matchen mot Brentford.
Senast lagen möttes på St: James Park så visade resultattavlan 5-1 till skatornas fördel.
Brentford är det lilla laget som fångar många hjärtan då dom med minst spelarbudget i ligan placerar sig på en 9:e plats efter 10 vinster 13 oavgjorda och endast 6 förluster. 
Lägger vi till målskilnaden på 46 gjorda och 38 insläppta så förstår vi att detta är ett lag som gärna gör mål men också svajar lite i defensiven.
Nu senast i Onsdags då man spelade mot Manchester United och besegrades med 1-0 på Old Trafford, så imponerades många experter över hur Brentford flyger högt denna säsong.
Ivan Toney är Newcastlebekantingen som droppades av Ashleyregimen och nu gjort 17 mål på 27 mathcer. 

Newcastle kommer från en 1-5 vinst borta på London Stadium mot West Ham och självförtroendet är på topp. Callum Wilson är tillbaka i målform och Alexander Isak fortsätter att göra mål. Lägg är till att även Joelinton gjorde två baljor senast och Joe Willock fick stå över matchen mot West Ham för att få lite väl förtjänt vila. Miguel  Almiron verkar fortfarande stå utanför truppen efter den höftskada han ådragit sig och Emil Krafth är skadad säsongen ut.
Det spekuleras om att Eddie Howe kan låta Nick Pope vila till förmån för Martin Dubvraka. Samtidigt spekuleras det i att Matt Targett kan vara aktuell då Big Dan Burn även han behöver få vila.
En vinst mot det svårbesegrade Brentford vore varmt välkommet då vi har en match mindre spelad än Tottenham Spurs, som ligger tre poäng bakom Newcastle och Mannchester United som innehavar tredsje samt fjärdeplatsen på samma poäng.

Avspark: 16:00
Var: Gtech Community Stadium
TV: Viaplay
HOWAY THE LADS
 

Johannes Lindholm2023-04-08 07:45:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies